TRATA on ice

ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ

Σαρδέλα Φιλέτο 400γρ

Για τα φιλέτα σαρδέλες TRATA ON ICE επιλέγουμε μόνο φρεσκοαλιευμένα ψάρια τα οποία, αφού ελεγχθούν ενδελεχώς, καθαρίζονται και προωθούνται σε αυτόματο φιλετάρισμα και στη συνέχεια τοποθετούνται σε πλαστικό δισκάκι. Με τη σύγχρονη μέθοδο skin –packed τα φιλέτα σφραγίζονται σε διάφανο film αποκλείοντας κάθε παράγοντα αέρα εντός της συσκευασίας, διασφαλίζοντας την ακεραιότερη συσκευασία κατεψυγμένου τροφίμου. Ακολουθώντας τις οδηγίες απόψυξης, μαγειρεύετε κατευθείαν όπως επιθυμείτε.

Για την σαρδέλα TRATA ΟΝ ICE χρησιμοποιούμε μόνο το είδος Sardina Pilchardus, το οποίο και αποτελεί το μοναδικό είδος που έχει δικαίωμα να φέρει τον χαρακτηρισμό ως «σαρδέλα» και όχι «τύπου σαρδέλα». H σαρδέλα μας αλιεύεται κυρίως στα νερά του Βορείου Αιγαίου. Οι συνθήκες και η βιοποικιλότητα του φυσικού περιβάλλοντος διαβίωσης και διατροφής της αιτιολογούν την ποιοτική υπεροχή της, η οποία συνίσταται στην ανοιχτόχρωμη, αφράτη και γευστική της σάρκα χωρίς λέπια.

Οι σαρδέλες είναι ψάρια με ιδιαίτερα διατροφικά χαρακτηριστικά καθώς αποτελούν φυσική πηγή ω-3 λιπαρών οξέων .
Τα ω-3 λιπαρά οξέα αποτελούν κυρίαρχη κατηγορία του λίπους της σαρδέλας. Ιδιαίτερα το εικοσιπεντανοϊκό οξύ (σε συντομογραφία ΕPA) και το εικοσιδυοεξαενοϊκό οξύ (σε συντομογραφία DHA) είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι συμβάλλουν στην φυσιολογική λειτουργία της καρδιάς, ενώ το εικοσιδυοεξαενοϊκό οξύ (DHA) συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας του εγκεφάλου και της όρασης.

Σαρδέλα Φιλέτο 400γρ

Για τα φιλέτα σαρδέλες TRATA ON ICE επιλέγουμε μόνο φρεσκοαλιευμένα ψάρια τα οποία, αφού ελεγχθούν ενδελεχώς, καθαρίζονται και προωθούνται σε αυτόματο φιλετάρισμα και στη συνέχεια τοποθετούνται σε πλαστικό δισκάκι. Με τη σύγχρονη μέθοδο skin –packed τα φιλέτα σφραγίζονται σε διάφανο film αποκλείοντας κάθε παράγοντα αέρα εντός της συσκευασίας, διασφαλίζοντας την ακεραιότερη συσκευασία κατεψυγμένου τροφίμου. Ακολουθώντας τις οδηγίες απόψυξης, μαγειρεύετε κατευθείαν όπως επιθυμείτε.

Για την σαρδέλα TRATA ΟΝ ICE χρησιμοποιούμε μόνο το είδος Sardina Pilchardus, το οποίο και αποτελεί το μοναδικό είδος που έχει δικαίωμα να φέρει τον χαρακτηρισμό ως «σαρδέλα» και όχι «τύπου σαρδέλα». H σαρδέλα μας αλιεύεται κυρίως στα νερά του Βορείου Αιγαίου. Οι συνθήκες και η βιοποικιλότητα του φυσικού περιβάλλοντος διαβίωσης και διατροφής της αιτιολογούν την ποιοτική υπεροχή της, η οποία συνίσταται στην ανοιχτόχρωμη, αφράτη και γευστική της σάρκα χωρίς λέπια.

 

Οι σαρδέλες είναι ψάρια με ιδιαίτερα διατροφικά χαρακτηριστικά καθώς αποτελούν φυσική πηγή ω-3 λιπαρών οξέων .
Τα ω-3 λιπαρά οξέα αποτελούν κυρίαρχη κατηγορία του λίπους της σαρδέλας. Ιδιαίτερα το εικοσιπεντανοϊκό οξύ (σε συντομογραφία ΕPA) και το εικοσιδυοεξαενοϊκό οξύ (σε συντομογραφία DHA) είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι συμβάλλουν στην φυσιολογική λειτουργία της καρδιάς, ενώ το εικοσιδυοεξαενοϊκό οξύ (DHA) συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας του εγκεφάλου και της όρασης.