Σαρδέλα TRATA on ice με άγρια χόρτα και λεμόνι
    Υλικά
  • Μία συσκευασία φιλέτα σαρδέλας TRATA on ice (400 gr)
  • 400 γρ. άγρια χόρτα πλυμμένα
  • 2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 λεμόνι
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά

Αφήνουμε τα φιλέτα σαρδέλας να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Τα στεγνώνουμε καλά με λίγο χαρτί κουζίνας. Κόβουμε τα χόρτα σε μεγάλα κομμάτια. Σε ένα βαθύ τηγάνι, βάζουμε το νερό και αφήνουμε να βράσει. Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, τα χόρτα, το ελαιόλαδο, αλατίζουμε, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 5΄, μέχρι τα χόρτα να μαλακώσουν. Βάζουμε τα φιλέτα σαρδέλας, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για άλλα 5΄. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και σερβίρουμε με φρέσκο πιπέρι.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Σαρδέλα TRATA on ice με άγρια χόρτα και λεμόνι
  • Μία συσκευασία φιλέτα σαρδέλας TRATA on ice (400 gr)
  • 400 γρ. άγρια χόρτα πλυμμένα
  • 2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 λεμόνι
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Αφήνουμε τα φιλέτα σαρδέλας να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Τα στεγνώνουμε καλά με λίγο χαρτί κουζίνας. Κόβουμε τα χόρτα σε μεγάλα κομμάτια. Σε ένα βαθύ τηγάνι, βάζουμε το νερό και αφήνουμε να βράσει. Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, τα χόρτα, το ελαιόλαδο, αλατίζουμε, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 5΄, μέχρι τα χόρτα να μαλακώσουν. Βάζουμε τα φιλέτα σαρδέλας, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για άλλα 5΄. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και σερβίρουμε με φρέσκο πιπέρι.

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή