Τραγανές σαρδέλες TRATA με σαλάτα μυρωδικών
    Υλικά
  • 1 συσκευασία σαρδέλες Trata on Ice
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 200 γρ. λάδι για το τηγάνισμα
  • 100 γρ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • 100 γρ. δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 100 γρ. βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 100 γρ. φύλλα πράσινης σαλάτας
  • 8 ραπανάκια κομμένα στη μέση
  • Σπόρους ροδιού
  • 30 γρ. χυμός λεμονιού
  • 90 γρ. ελαιόλαδο
  • 15 γρ. μουστάρδα
  • Αλάτι και πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 45 λεπτά

Αφήνουμε τις σαρδέλες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα βαζάκι και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μία κρεμώδη σάλτσα. Ανακατεύουμε τα μυρωδικά με τη σαλάτα, τα ραπανάκια και τους σπόρους ροδιού. Στεγνώνουμε τα ψάρια. Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με το αλεύρι σε ένα άνετο μπολ. Περνάμε τις σαρδέλες να καλυφθούν καλά. Τις απλώνουμε σε μία πιατέλα μέχρι να ετοιμάσουμε το λάδι. Βάζουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά. Βάζουμε τις σαρδέλες μία-μία, μέχρι να γεμίσει. Μετά από λίγα λεπτά θα πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα. Με ένα πιρούνι τις γυρνάμε από την άλλη πλευρά. Θα χρειαστούμε 4 περίπου λεπτά από την κάθε πλευρά. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα. Σερβίρουμε τις σαρδέλες με τη σαλάτα στο πλάι.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Τραγανές σαρδέλες TRATA με σαλάτα μυρωδικών
  • 1 συσκευασία σαρδέλες Trata on Ice
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 200 γρ. λάδι για το τηγάνισμα
  • 100 γρ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • 100 γρ. δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 100 γρ. βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 100 γρ. φύλλα πράσινης σαλάτας
  • 8 ραπανάκια κομμένα στη μέση
  • Σπόρους ροδιού
  • 30 γρ. χυμός λεμονιού
  • 90 γρ. ελαιόλαδο
  • 15 γρ. μουστάρδα
  • Αλάτι και πιπέρι

Αφήνουμε τις σαρδέλες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα βαζάκι και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μία κρεμώδη σάλτσα. Ανακατεύουμε τα μυρωδικά με τη σαλάτα, τα ραπανάκια και τους σπόρους ροδιού.

Στεγνώνουμε τα ψάρια. Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με το αλεύρι σε ένα άνετο μπολ. Περνάμε τις σαρδέλες να καλυφθούν καλά. Τις απλώνουμε σε μία πιατέλα μέχρι να ετοιμάσουμε το λάδι.

Βάζουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά. Βάζουμε τις σαρδέλες μία-μία, μέχρι να γεμίσει. Μετά από λίγα λεπτά θα πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα. Με ένα πιρούνι τις γυρνάμε από την άλλη πλευρά. Θα χρειαστούμε 4 περίπου λεπτά από την κάθε πλευρά.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα. Σερβίρουμε τις σαρδέλες με τη σαλάτα στο πλάι.

Χρόνος Προετοιμασίας: 45 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή