Σαρδέλες TRATA on ice φουρνιστές με πατάτες
    Υλικά
  • 800 γρ. σαρδέλα κατεψυγμένη TRATA on ice
  • 5 πατάτες
  • 2 κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα με μπούκοβο και πάπρικα
  • 2 κουτ. σούπας βαλσάμικο ξύδι
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
  • 1 κουτ. του γλυκού ξερή ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 1 ώρα

Για τις πατάτες.  Αφού καθαρίσουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια μας τα κόβουμε σε ροδέλες και τα τοποθετούμε στο ταψί. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο σε φέτες και το προσθέτουμε στο ταψί με τις πατάτες και τα κρεμμύδια. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη φρέσκια ρίγανη (εάν δεν έχουμε χρησιμοποιούμε μόνο την ξερή), το λάδι, το βαλσάμικο και την μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε στον φούρνο για 30 με 40 λεπτά στους 180 C.  

Για τις σαρδέλες.  Βγάζουμε τις σαρδέλες από την συσκευασία (αφού ξεπαγώσουν) και τις τοποθετούμε πάνω από τις ψημένες πατάτες μας. Προσθέτουμε αλάτι και ρίγανη και ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Τις βάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά και μόλις ροδίσουν τις αφαιρούμε. Στύβουμε από πάνω λεμόνι και ρίχνουμε και ξύσμα λεμονιού. Εάν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε λίγη ρίγανη.

 

Για το σερβίρισμα.  Τις μεταφέρουμε προσεκτικά σε μια πιατέλα, για να μην διαλυθούν οι σαρδέλες και σερβίρουμε με κλωναράκια φρέσκιας ρίγανης. - Μία συνταγή από την Ελένη Ψυχούλη για το Chef στον αέρα SKAI http://www.skai.gr/player/TV/?mmid=258119

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Σαρδέλες TRATA on ice φουρνιστές με πατάτες
  • 800 γρ. σαρδέλα κατεψυγμένη TRATA on ice
  • 5 πατάτες
  • 2 κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα με μπούκοβο και πάπρικα
  • 2 κουτ. σούπας βαλσάμικο ξύδι
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
  • 1 κουτ. του γλυκού ξερή ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τις πατάτες. 

Αφού καθαρίσουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια μας τα κόβουμε σε ροδέλες και τα τοποθετούμε στο ταψί. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο σε φέτες και το προσθέτουμε στο ταψί με τις πατάτες και τα κρεμμύδια. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη φρέσκια ρίγανη (εάν δεν έχουμε χρησιμοποιούμε μόνο την ξερή), το λάδι, το βαλσάμικο και την μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε στον φούρνο για 30 με 40 λεπτά στους 180 C.

 

Για τις σαρδέλες. 

Βγάζουμε τις σαρδέλες από την συσκευασία (αφού ξεπαγώσουν) και τις τοποθετούμε πάνω από τις ψημένες πατάτες μας. Προσθέτουμε αλάτι και ρίγανη και ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Τις βάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά και μόλις ροδίσουν τις αφαιρούμε. Στύβουμε από πάνω λεμόνι και ρίχνουμε και ξύσμα λεμονιού. Εάν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε λίγη ρίγανη.

 

Για το σερβίρισμα. 

Τις μεταφέρουμε προσεκτικά σε μια πιατέλα, για να μην διαλυθούν οι σαρδέλες και σερβίρουμε με κλωναράκια φρέσκιας ρίγανης.
– Μία συνταγή από την Ελένη Ψυχούλη για το Chef στον αέρα SKAI

http://www.skai.gr/player/TV/?mmid=258119

Χρόνος Προετοιμασίας: 1 ώρα
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή