Ελληνικός
χαρακτήρας
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡHΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΜΑΣ

Μεγαλώσαμε δίπλα στο Αιγαίο και αγαπάμε τις γεύσεις που μας προσφέρει απλόχερα
η ελληνική φύση. Το καλό ψάρι αποτελεί για εμάς βασική αρχή.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡHΦΑΝΟΙ
ΓΙΑ ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΜΑΣ

Μεγαλώσαμε δίπλα στο Αιγαίο και αγαπάμε
τις γεύσεις που μας προσφέρει απλόχερα
η ελληνική φύση. Το καλό ψάρι αποτελεί
για εμάς βασική αρχή.

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ
ΠΡΟΪΟΝΤΑ

ΑΠΟΡΡΟΦΟΥΜΕ ΤΟ 40%
ΤΗΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΛΙΕΙΑΣ
ΣΕ ΣΑΡΔΕΛΑ ΚΑΙ ΓΑΥΡΟ

ΑΠΟΡΡΟΦΟΥΜΕ ΤΟ 40%
ΤΗΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΛΙΕΙΑΣ
ΣΕ ΣΑΡΔΕΛΑ ΚΑΙ ΓΑΥΡΟ

ΜΕΓΑΛΗ, ΣΥΓΧΡΟΝΗ,
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Ξεπερνώντας 90 χρόνια οικογενειακής επιχειρηματικής δράσης
αποτελούμε σήμερα μια από τις πιο μοντέρνες και προηγμένες βιομηχανίες
επεξεργασίας ψαρικών στην Ευρωπαική Ένωση
Ξεπερνώντας 90 χρόνια οικογενειακής επιχειρηματικής δράσης αποτελούμε σήμερα μια από τις πιο μοντέρνες και προηγμένες βιομηχανίες επεξεργασίας ψαρικών στην Ευρωπαική Ένωση
Τεχνολογική πρωτοπορία
Προϊοντικές καινοτομίες
Διεθνείς συνεργασίες

  Τεχνολογική πρωτοπορία

  Η μακρόχρονη ιστορία μας χαρακτηρίζεται από μια σειρά επενδύσεων σε επίπεδο υποδομής και τεχνολογικού εξοπλισμού. Η πρώτη ρομποτική γραμμή παραγωγής σαρδέλας, η μηχανοποιημένη γραμμή παραγωγής τονοσαλάτας, καλαμαριών και χταποδιών με πολυζυγιστικό μηχάνημα, η μεγάλη ευελιξία στην πακετοποίηση των τελικών προϊόντων, συνιστούν μερικά μόνο από τα παραδείγματα που αποδεικνύουν έμπρακτα τη δέσμευσή μας στην εξέλιξη και την αποτελεσματικότητα

  Προϊοντικές καινοτομίες

  Εξειδικευόμαστε στο ψάρι και στόχος μας είναι να προσθέτουμε πάντα κάτι νέο στις υπάρχουσες προτάσεις προϊόντων ψαριού της αγοράς. Το έμπειρο και σωστά εξειδικευμένο προσωπικό μας, με την υποστήριξη της σύγχρονης υποδομής μας, εργάζεται συστηματικά προς αυτή την κατεύθυνση και πετυχαίνει μεγάλες προϊοντικές καινοτομίες.

  Διεθνείς συνεργασίες

  Η πολύχρονη εμπειρία, τα διεθνή πιστοποιητικά ποιότητας και η μεγάλη παραγωγική δυναμικότητά μας, επιτρέπουν τη δυναμική ανάπτυξη της KONVA στο εξωτερικό. Τα προϊόντα TRATA και FLOKOS, εξάγονται εδώ και δεκαετίες σε περισσότερες από 20 χώρες, ενώ σημαντική είναι η ανάπτυξη συνεργασιών για παραγωγή προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας.

Τεχνολογική Πρωτοπορια

Τεχνολογική Πρωτοπορια

×

Η μακρόχρονη ιστορία μας χαρακτηρίζεται από μια σειρά επενδύσεων σε επίπεδο υποδομής και τεχνολογικού εξοπλισμού. Η πρώτη ρομποτική γραμμή παραγωγής σαρδέλας, η μηχανοποιημένη γραμμή παραγωγής τονοσαλάτας, καλαμαριών και χταποδιών με πολυζυγιστικό μηχάνημα, η μεγάλη ευελιξία στην πακετοποίηση των τελικών προϊόντων, συνιστούν μερικά μόνο από τα παραδείγματα που αποδεικνύουν έμπρακτα τη δέσμευσή μας στην εξέλιξη και την αποτελεσματικότητα.

Προϊοντικές Καινοτομίες

Προϊοντικές Καινοτομίες

×

Εξειδικευόμαστε στο ψάρι και στόχος μας είναι να προσθέτουμε πάντα κάτι νέο στις υπάρχουσες προτάσεις προϊόντων ψαριού της αγοράς. Το έμπειρο και σωστά εξειδικευμένο προσωπικό μας, με την υποστήριξη της σύγχρονης υποδομής μας, εργάζεται συστηματικά προς αυτή την κατεύθυνση και πετυχαίνει μεγάλες προϊοντικές καινοτομίες.

Διεθνείς Συνεργασίες

Διεθνείς Συνεργασίες

×

Η πολύχρονη εμπειρία, τα διεθνή πιστοποιητικά ποιότητας και η μεγάλη παραγωγική δυναμικότητά μας, επιτρέπουν τη δυναμική ανάπτυξη της KONVA στο εξωτερικό. Τα προϊόντα TRATA και FLOKOS, εξάγονται εδώ και δεκαετίες σε περισσότερες από 20 χώρες, ενώ σημαντική είναι η ανάπτυξη συνεργασιών για παραγωγή προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας

ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑ
80 ΤΟΝΟΙ ΨΑΡΙΩΝ / ΗΜΕΡΑ
 • Η ιστορική πορεία της οικ.Τζίκα, ιδρυτών και ιδιοκτητών της KONVA, ξεκινάει από το 1870 όπου ο Θρασύβουλος και Γιώργος Τζίκας ανοίγουν δύο παντοπωλεία στην Βέροια.

 • Το 1910, τα ανήψια τους, Θωμάς και Μερκούριος, δημιουργούν μία ανθηρή επιχείρηση εμπορίας τροφίμων, την «ΑΦΟΙ ΤΖΙΚΑ Αποικιακά» στην Θεσσαλονίκη. Διακινούν καπνιστές ρέγγες, παστό βακαλάο, αλίπαστα, ταραμά καθώς και διάφορες κονσέρβες ψαρικών.

 • Αργότερα, το 1945 τα παιδιά του Θωμά (Μιχαήλ και Αντώνιος) καθώς και τα παιδιά του Μερκούριου (Αντώνης και Τάκης) συνεχίζουν την εμπορική τους δραστηριότητα ιδρύοντας την εταιρία ΑΦΟΙ ΤΖΙΚΑ στην Αθήνα και ξεκινούν εισαγωγή κονσερβών κρέατος.

 • Κυκλοφορεί στην αγορά η μάρκα Flokos.

 • Κυκλοφορεί στην αγορά η μάρκα Trata.

 • Το 1990 ολοκληρώνεται η κατασκευή της βιομηχανικής μονάδας επεξεργασίας και κονσερβοποίησης ψαρικών με έδρα το Κιλκίς Η εταιρία πλέον κινείται σε συνεχείς αναπτυξιακούς ρυθμούς κατέχοντας σταθερά την πρώτη θέση στον χώρο της κονσερβοποίησης ιχθυηρών στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

 • Ξεκινάει η πρώτη διεθνής συνεργασία με την LIDL Hellas για την παραγωγή προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας. Σήμερα η εταιρία διατηρεί μακροχρόνιες και ισχυρές συνεργασίες με σημαντικούς οίκους του εξωτερικού.

 • Η KONVA αναπτύσσει σημαντική δραστηριότητα και στο εξωτερικό καθώς εξάγει τα προϊόντα της με το εμπορικό σήμα TRATA σε 20 Ευρωπαϊκές χώρες στην Ασία και στις ΗΠΑ.

 • Σημαντική επένδυση επέκτασης του εργοστασίου (3.000.000 ευρώ) όπου πλέον δημιουργούνται τα νέα τμήματα των προϊόντων ψυγείου και κατάψυξης.

 • Η μεγάλη τεχνογνωσία στην παραγωγή και επεξεργασία ιχθυρών επισφραγίζεται από μία μοναδική πατέντα στην παραγωγική διαδικασία με ένα ρομπότ τελευταίας τεχνολογίας που διακρίθηκε με Τιμητική Διάκριση Βιομηχανικής Αριστείας της Ελληνικής Ακαδημίας Marketing.

 • Eνταξη στο παγκόσμιο δίκτυο της Endeavor.

 • 1870

  Η ιστορική πορεία της οικ.Τζίκα, ιδρυτών και ιδιοκτητών της KONVA, ξεκινάει από το 1870 όπου ο Θρασύβουλος και Γιώργος Τζίκας ανοίγουν δύο παντοπωλεία στην Βέροια.

 • 1910

  Το 1910, τα ανήψια τους, Θωμάς και Μερκούριος, δημιουργούν μία ανθηρή επιχείρηση εμπορίας τροφίμων, την «ΑΦΟΙ ΤΖΙΚΑ Αποικιακά» στην Θεσσαλονίκη. Διακινούν καπνιστές ρέγγες, παστό βακαλάο, αλίπαστα, ταραμά καθώς και διάφορες κονσέρβες ψαρικών.

 • 1945

  Αργότερα, το 1945 τα παιδιά του Θωμά (Μιχαήλ και Αντώνιος) καθώς και τα παιδιά του Μερκούριου (Αντώνης και Τάκης) συνεχίζουν την εμπορική τους δραστηριότητα ιδρύοντας την εταιρία ΑΦΟΙ ΤΖΙΚΑ στην Αθήνα και ξεκινούν εισαγωγή κονσερβών κρέατος.

 • 1972

  Κυκλοφορεί στην αγορά η μάρκα Flokos.

 • 1978

  Κυκλοφορεί στην αγορά η μάρκα Trata.

 • 1990

  Το 1990 ολοκληρώνεται η κατασκευή της βιομηχανικής μονάδας επεξεργασίας και κονσερβοποίησης ψαρικών με έδρα το Κιλκίς Η εταιρία πλέον κινείται σε συνεχείς αναπτυξιακούς ρυθμούς κατέχοντας σταθερά την πρώτη θέση στον χώρο της κονσερβοποίησης ιχθυηρών στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

 • 1998

  Ξεκινάει η πρώτη διεθνής συνεργασία με την LIDL Hellas για την παραγωγή προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας. Σήμερα η εταιρία διατηρεί μακροχρόνιες και ισχυρές συνεργασίες με σημαντικούς οίκους του εξωτερικού.

 • 2000

  Η KONVA αναπτύσσει σημαντική δραστηριότητα και στο εξωτερικό καθώς εξάγει τα προϊόντα της με το εμπορικό σήμα TRATA σε 20 Ευρωπαϊκές χώρες στην Ασία και στις ΗΠΑ.

 • 2005

  Σημαντική επένδυση επέκτασης του εργοστασίου (3.000.000 ευρώ) όπου πλέον δημιουργούνται τα νέα τμήματα των προϊόντων ψυγείου και κατάψυξης.

 • 2013

  Η μεγάλη τεχνογνωσία στην παραγωγή και επεξεργασία ιχθυρών επισφραγίζεται από μία μοναδική πατέντα στην παραγωγική διαδικασία με ένα ρομπότ τελευταίας τεχνολογίας που διακρίθηκε με Τιμητική Διάκριση Βιομηχανικής Αριστείας της Ελληνικής Ακαδημίας Marketing.

 • 2017

  Eνταξη στο παγκόσμιο δίκτυο της Endeavor.