Φιλέτο σαρδέλας TRATA με σκορδαλιά πατάτας
    Υλικά
  • 2 Συσκευασίες φιλέτο σαρδέλας κατεψυγμένο ΤRATA ON ICE
  • 300 γρ. πατάτα βρασμένη
  • 3 σκελ. σκόρδο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. ξίδι λευκό
  • 2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • Κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι-λεμόνι
  • Αλάτι-πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 30’, Χρόνος μαγειρέματος: 15’

Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε τις σαρδέλες, με την πέτσα προς τα πάνω. Ρίχνουμε την φρέσκια ρίγανη, αλατίζουμε, και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 7 λεπτά. Για την σκορδαλιά πατάτας πολτοποιούμε στο μούλτι το σκόρδο με το ξίδι. Προσθέτουμε την βρασμένη πατάτα, το ελαιόλαδο, το αλάτι και συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Μοιράζουμε στα μισά φιλέτα σαρδέλας την σκορδαλιά πατάτας. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φιλέτα σαρδέλας. Γαρνίρουμε με την κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι-λεμόνι και σερβίρουμε.

https://youtu.be/BOGh-FDXHrg

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Φιλέτο σαρδέλας TRATA με σκορδαλιά πατάτας
  • 2 Συσκευασίες φιλέτο σαρδέλας κατεψυγμένο ΤRATA ON ICE
  • 300 γρ. πατάτα βρασμένη
  • 3 σκελ. σκόρδο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. ξίδι λευκό
  • 2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • Κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι-λεμόνι
  • Αλάτι-πιπέρι

Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε τις σαρδέλες, με την πέτσα προς τα πάνω. Ρίχνουμε την φρέσκια ρίγανη, αλατίζουμε, και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 7 λεπτά.
Για την σκορδαλιά πατάτας πολτοποιούμε στο μούλτι το σκόρδο με το ξίδι. Προσθέτουμε την βρασμένη πατάτα, το ελαιόλαδο, το αλάτι και συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Μοιράζουμε στα μισά φιλέτα σαρδέλας την σκορδαλιά πατάτας. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φιλέτα σαρδέλας. Γαρνίρουμε με την κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι-λεμόνι και σερβίρουμε.

https://youtu.be/BOGh-FDXHrg

Χρόνος Προετοιμασίας: 30’, Χρόνος μαγειρέματος: 15’
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή