Παναρισμένα φιλέτα σαρδέλας TRATA on ice με αμύγδαλο
    Υλικά
  • 2 συσκευασίες φιλέτο σαρδέλας κατεψυγμένο TRATA on ice 800 γρ
  • Χυμό από 1 λάιμ
  • Ηλιέλαιο (για τηγάνισμα)
  • Καλαμάκια για σουβλάκι
  • Αλάτι
  • Για το πανάρισμα:
  • 1½ φλ. αλεύρι
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κρεμμύδι αποξηραμένο
  • 3 αβγά
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1½ φλ. καλαμποκάλευρο
  • ½ φλ. φιλέ αμυγδάλου
  • Για το ντιπ μαγιονέζας:
  • 1 φλ. μαγιονέζα
  • 1 φλ. στραγγιστό γιαούρτι
  • Ξύσμα από 1 λάιμ
  • 4-5 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι-λεμόνι
  • 2 σκελ. σκόρδο τριμένες
  • 4 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά

Για το πανάρισμα: ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, τη ρίγανη, το σκόρδο σε σκόνη και το αποξηραμένο κρεμμύδι. Χτυπάμε τα αβγά με λίγο ελαιόλαδο σε ένα άλλο μπολ και ανακατεύουμε το καλαμποκάλευρο με το φιλέ αμυγδάλου σε ένα τρίτο μπολ. Αλατίζουμε τις σαρδέλες, τις ανοίγουμε και ρίχνουμε λίγο χυμό λεμόνι. Τις περνάμε πρώτα από το μείγμα με το αλεύρι έπειτα από το αβγό και στο τέλος από το καλαμποκάλευρο με το φιλέ αμυγδάλου. Αφήνουμε τις σαρδέλες για ένα τέταρτο να σφίξουν και στη συνέχεια τις τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο, τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και ρίχνουμε λίγο χυμό λάιμ και λίγο χυμό λεμόνι. Για το ντιπ μαγιονέζας: βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το ξύσμα λάιμ, την κρέμα βαλσαμικού, αλάτι και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε το ντιπ σε δυο ποτηράκια, στο ένα προσθέτουμε ξύσμα λάιμ και στο άλλο το τριμμένο σκορδο και τον ψιλοκομμένο άνηθο. Περνάμε τα φιλέτα σαρδέλας πανέ σε καλαμάκια και σερβίρουμε με ντιπ μαγιονέζας.

https://www.youtube.com/watch?v=OMOJkfV8aDM

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Παναρισμένα φιλέτα σαρδέλας TRATA on ice με αμύγδαλο
  • 2 συσκευασίες φιλέτο σαρδέλας κατεψυγμένο TRATA on ice 800 γρ
  • Χυμό από 1 λάιμ
  • Ηλιέλαιο (για τηγάνισμα)
  • Καλαμάκια για σουβλάκι
  • Αλάτι
  • Για το πανάρισμα:
  • 1½ φλ. αλεύρι
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κρεμμύδι αποξηραμένο
  • 3 αβγά
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1½ φλ. καλαμποκάλευρο
  • ½ φλ. φιλέ αμυγδάλου
  • Για το ντιπ μαγιονέζας:
  • 1 φλ. μαγιονέζα
  • 1 φλ. στραγγιστό γιαούρτι
  • Ξύσμα από 1 λάιμ
  • 4-5 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι-λεμόνι
  • 2 σκελ. σκόρδο τριμένες
  • 4 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι

Για το πανάρισμα: ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, τη ρίγανη, το σκόρδο σε σκόνη και το αποξηραμένο κρεμμύδι. Χτυπάμε τα αβγά με λίγο ελαιόλαδο σε ένα άλλο μπολ και ανακατεύουμε το καλαμποκάλευρο με το φιλέ αμυγδάλου σε ένα τρίτο μπολ.
Αλατίζουμε τις σαρδέλες, τις ανοίγουμε και ρίχνουμε λίγο χυμό λεμόνι. Τις περνάμε πρώτα από το μείγμα με το αλεύρι έπειτα από το αβγό και στο τέλος από το καλαμποκάλευρο με το φιλέ αμυγδάλου. Αφήνουμε τις σαρδέλες για ένα τέταρτο να σφίξουν και στη συνέχεια τις τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο, τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και ρίχνουμε λίγο χυμό λάιμ και λίγο χυμό λεμόνι.
Για το ντιπ μαγιονέζας: βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το ξύσμα λάιμ, την κρέμα βαλσαμικού, αλάτι και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε το ντιπ σε δυο ποτηράκια, στο ένα προσθέτουμε ξύσμα λάιμ και στο άλλο το τριμμένο σκορδο και τον ψιλοκομμένο άνηθο.
Περνάμε τα φιλέτα σαρδέλας πανέ σε καλαμάκια και σερβίρουμε με ντιπ μαγιονέζας.

https://www.youtube.com/watch?v=OMOJkfV8aDM

Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή