Πικάντικες σαρδέλες TRATA on ice με κίτρινη κολοκύθα
    Υλικά
  • 1 συσκευασία φρεσκοκατεψυγμένων φιλέτων σαρδέλας Αιγαίου TRATA on ice (400γρ.)
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. κίτρινη κολοκύθα σε κύβους
  • 200 γρ. κρεμμύδια ξερά κόκκινα σε λεπτές φέτες
  • 100 γρ. λευκό κρασί
  • 10 γρ. κάρι
  • 10 γρ. φρέσκο τζίντζερ
  • Φρέσκος άνηθος και δυόσμος για το σερβίρισμα
  • Αλάτι και πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά

Αφήνουμε τις σαρδέλες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί προσθέτουμε την κολοκύθα. Αφήνουμε να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλατίζουμε και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να μαλακώσει. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για μερικά ακόμη λεπτά. Προσθέτουμε το τζίντζερ, το κάρι και τις σαρδέλες, κλείνουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε έτσι, σε μέτρια φωτιά μέχρι τα φιλέτα να είναι έτοιμα. Σερβίρουμε με τα φρέσκα μυρωδικά.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Πικάντικες σαρδέλες TRATA on ice με κίτρινη κολοκύθα
  • 1 συσκευασία φρεσκοκατεψυγμένων φιλέτων σαρδέλας Αιγαίου TRATA on ice (400γρ.)
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. κίτρινη κολοκύθα σε κύβους
  • 200 γρ. κρεμμύδια ξερά κόκκινα σε λεπτές φέτες
  • 100 γρ. λευκό κρασί
  • 10 γρ. κάρι
  • 10 γρ. φρέσκο τζίντζερ
  • Φρέσκος άνηθος και δυόσμος για το σερβίρισμα
  • Αλάτι και πιπέρι

Αφήνουμε τις σαρδέλες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί προσθέτουμε την κολοκύθα. Αφήνουμε να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλατίζουμε και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να μαλακώσει. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για μερικά ακόμη λεπτά. Προσθέτουμε το τζίντζερ, το κάρι και τις σαρδέλες, κλείνουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε έτσι, σε μέτρια φωτιά μέχρι τα φιλέτα να είναι έτοιμα. Σερβίρουμε με τα φρέσκα μυρωδικά.

Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή