Χούμους με τσιπς σαρδέλας TRATA on ice
    Υλικά
  • 1 συσκευασία φρεσκοκατεψυγμένων φιλέτων σαρδέλας TRATA on ice
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 10 γρ. αλάτι ψιλό
  • 200 γρ. ρεβίθια βρασμένα
  • 50 γρ. ταχίνι ολικής άλεσης
  • 1 λεμόνι το χυμό του
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Αλάτι και πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά

Αφήνουμε τις σαρδέλες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 °C. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και βουτάμε τις σαρδέλες. Απλώνουμε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί και βάζουμε τις σαρδέλες έτσι που να μην ακουμπάνε μεταξύ τους. Ψήνουμε για 12 περίπου λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα και να γίνουν τραγανές. Ετοιμάζουμε το χούμους στο μούλτι. Χτυπάμε το ταχίνι, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού μέχρι να έχουμε μία ωραία κρέμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα ρεβίθια σταδιακά. Αλέθουμε μέχρι να έχουμε μία σφιχτή κρέμα. Μπορούμε να προσθέσουμε ταχίνι, λεμόνι, ελαιόλαδο ή λίγο κρύο νερό ανάλογα με τη γεύση μας. Σερβίρουμε το χούμους με τα φιλέτα σαρδέλας στο πλάι και λαχανικά εποχής.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Χούμους με τσιπς σαρδέλας TRATA on ice
  • 1 συσκευασία φρεσκοκατεψυγμένων φιλέτων σαρδέλας TRATA on ice
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 10 γρ. αλάτι ψιλό
  • 200 γρ. ρεβίθια βρασμένα
  • 50 γρ. ταχίνι ολικής άλεσης
  • 1 λεμόνι το χυμό του
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Αφήνουμε τις σαρδέλες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 °C. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και βουτάμε τις σαρδέλες. Απλώνουμε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί και βάζουμε τις σαρδέλες έτσι που να μην ακουμπάνε μεταξύ τους. Ψήνουμε για 12 περίπου λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα και να γίνουν τραγανές. Ετοιμάζουμε το χούμους στο μούλτι. Χτυπάμε το ταχίνι, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού μέχρι να έχουμε μία ωραία κρέμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα ρεβίθια σταδιακά. Αλέθουμε μέχρι να έχουμε μία σφιχτή κρέμα. Μπορούμε να προσθέσουμε ταχίνι, λεμόνι, ελαιόλαδο ή λίγο κρύο νερό ανάλογα με τη γεύση μας. Σερβίρουμε το χούμους με τα φιλέτα σαρδέλας στο πλάι και λαχανικά εποχής.

Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή