Τραγανά πιτάκια με καπνιστό τόνο TRATA από την Ελένη Ψυχούλη
    Υλικά
  • 2 κονσέρβες καπνιστό τόνο TRATA στραγγισμένο
  • 6 φύλλα κρούστας
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Φυτικό λάδι για το τηγάνι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον τόνο με τον μαϊντανό και το κρεμμύδι, το αλάτι και μπόλικο πιπέρι. Απλώνουμε στον πάγκο τα φύλλα του πακέτου όλα μαζί και τα χαράζουμε δυό φορές, ώστε να σχηματιστούν 3 λωρίδες. Παίρνουμε τις λωρίδες ανά δυό και βάζουμε μια κουταλιά της σούπας γέμιση. Τα τυλίγουμε σχηματίζοντας τριγωνικά πιτάκια. Αλείφουμε την άκρη με νερό και κλείνουμε το κάθε πιτάκι. Ζεσταίνουμε άφθονο φυτικό λάδι και βάζουμε τα πιτάκια αραιά, μακριά το ένα από το άλλο. Τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές. Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Tip: Αν θέλουμε να τα ψήσουμε, τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε ζεστό φούρνο, μέχρι να ροδίσουν.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Τραγανά πιτάκια με καπνιστό τόνο TRATA από την Ελένη Ψυχούλη
  • 2 κονσέρβες καπνιστό τόνο TRATA στραγγισμένο
  • 6 φύλλα κρούστας
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Φυτικό λάδι για το τηγάνι

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον τόνο με τον μαϊντανό και το κρεμμύδι, το αλάτι και μπόλικο πιπέρι.
Απλώνουμε στον πάγκο τα φύλλα του πακέτου όλα μαζί και τα χαράζουμε δυό φορές, ώστε να σχηματιστούν 3 λωρίδες.
Παίρνουμε τις λωρίδες ανά δυό και βάζουμε μια κουταλιά της σούπας γέμιση. Τα τυλίγουμε σχηματίζοντας τριγωνικά πιτάκια.
Αλείφουμε την άκρη με νερό και κλείνουμε το κάθε πιτάκι.
Ζεσταίνουμε άφθονο φυτικό λάδι και βάζουμε τα πιτάκια αραιά, μακριά το ένα από το άλλο.
Τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές.
Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Tip: Αν θέλουμε να τα ψήσουμε, τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε ζεστό φούρνο, μέχρι να ροδίσουν.

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή