Τάρτα με καπνιστό τόνο TRATA και πέστο αρακά
    Υλικά
  • 1 κονσέρβα καπνιστός τόνος TRATA
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 100 γρ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 100 γρ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 200 γρ. αρακάς βρασμένος
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά

Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας σε μία λαδωμένη φόρμα και το στρώνουμε πιέζοντας με τα δάχτυλα. Τρυπάμε με ένα πιρούνι την επιφάνεια και μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 10′. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ντοματίνια και τα μυρωδικά. Προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Γεμίζουμε την τάρτα και ψήνουμε για 20΄ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 οC.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Τάρτα με καπνιστό τόνο TRATA και πέστο αρακά
  • 1 κονσέρβα καπνιστός τόνος TRATA
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 100 γρ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 100 γρ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 200 γρ. αρακάς βρασμένος
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 50 γρ. ελαιόλαδο

Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας σε μία λαδωμένη φόρμα και το στρώνουμε πιέζοντας με τα δάχτυλα. Τρυπάμε με ένα πιρούνι την επιφάνεια και μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 10′. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ντοματίνια και τα μυρωδικά. Προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Γεμίζουμε την τάρτα και ψήνουμε για 20΄ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 οC.

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή