Σαλάτα με γαύρο TRATA και πικάντικη σάλτσα
    Υλικά
  • Υλικά για 4 άτομα:
  • 1 κονσέρβα γαύρος σε ελαιόλαδο TRATA
  • 30 γρ. χυμό λεμονιού
  • 90 γρ. ελαιόλαδο
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο
  • 10 γρ. ταχίνι
  • 10 γρ. μέλι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Για τη σαλάτα:
  • 1 iceberg
  • 1/2 κόκκινο λάχανο
  • 1 γκρέιπφρουτ
  • 50 γρ. καρύδια
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Στο μούλτι χτυπάμε 2 φιλέτα γαύρου, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το ταχίνι και το μέλι. Θα πρέπει να έχουμε μία δεμένη σάλτσα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα. Ετοιμάζουμε τη σαλάτα. Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια το iceberg. Ψιλοκόβουμε το λάχανο. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φιλέτα το γκρέιπφρουτ. Ανακατεύουμε με τη σάλτσα και τα καρύδια. Σερβίρουμε με τους υπόλοιπους γαύρους στην κορυφή.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Σαλάτα με γαύρο TRATA και πικάντικη σάλτσα
  • Υλικά για 4 άτομα:
  • 1 κονσέρβα γαύρος σε ελαιόλαδο TRATA
  • 30 γρ. χυμό λεμονιού
  • 90 γρ. ελαιόλαδο
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο
  • 10 γρ. ταχίνι
  • 10 γρ. μέλι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Για τη σαλάτα:
  • 1 iceberg
  • 1/2 κόκκινο λάχανο
  • 1 γκρέιπφρουτ
  • 50 γρ. καρύδια

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Στο μούλτι χτυπάμε 2 φιλέτα γαύρου, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το ταχίνι και το μέλι. Θα πρέπει να έχουμε μία δεμένη σάλτσα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα. Ετοιμάζουμε τη σαλάτα. Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια το iceberg. Ψιλοκόβουμε το λάχανο. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φιλέτα το γκρέιπφρουτ. Ανακατεύουμε με τη σάλτσα και τα καρύδια. Σερβίρουμε με τους υπόλοιπους γαύρους στην κορυφή.

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή