Πιλάφι με χταποδάκι TRATA και καραμελωμένα κρεμμύδια
    Υλικά
  • 1 κονσέρβα χταπόδι πικάντικο TRATA
  • 300 γρ. ρύζι καρολίνα
  • 100 γρ. κριθαράκι
  • 750 γρ. καυτό ζωμό λαχανικών
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 λεμόνι
  • Φρέσκα μυρωδικά
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 50 λεπτά

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC. Θα χρησιμοποιήσουμε δύο μικρά ταψάκια που να χωράνε ταυτόχρονα στο φούρνο. Βάζουμε τα σκεύη να ζεσταθούν καλά μέσα στο φούρνο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα κρεμμύδια, το ελαιόλαδο, το ξύδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Τα βάζουμε στο καυτό ταψάκι και τα ψήνουμε για 25΄, μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν, να πάρουν σκούρο χρώμα και να έχουν γλυκιά γεύση. Στο δεύτερο ταψάκι βάζουμε το κριθαράκι, το ρύζι, τον καυτό ζωμό λαχανικών, το ελαιόλαδο, το φύλλο δάφνης, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε στο φούρνο για 20΄, μαζί με τα κρεμμύδια που έχουμε ήδη βάλει. Όταν τα 20 λεπτά περάσουν το ρύζι θα έχει μαλακώσει. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό ζωμό ακόμη. Προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού στα κρεμμύδια. Σερβίρουμε το πιλάφι με τα καραμελωμένα κρεμμύδια και το πικάντικο χταπόδι.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Πιλάφι με χταποδάκι TRATA και καραμελωμένα κρεμμύδια
  • 1 κονσέρβα χταπόδι πικάντικο TRATA
  • 300 γρ. ρύζι καρολίνα
  • 100 γρ. κριθαράκι
  • 750 γρ. καυτό ζωμό λαχανικών
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 λεμόνι
  • Φρέσκα μυρωδικά

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC. Θα χρησιμοποιήσουμε δύο μικρά ταψάκια που να χωράνε ταυτόχρονα στο φούρνο. Βάζουμε τα σκεύη να ζεσταθούν καλά μέσα στο φούρνο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα κρεμμύδια, το ελαιόλαδο, το ξύδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Τα βάζουμε στο καυτό ταψάκι και τα ψήνουμε για 25΄, μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν, να πάρουν σκούρο χρώμα και να έχουν γλυκιά γεύση.

Στο δεύτερο ταψάκι βάζουμε το κριθαράκι, το ρύζι, τον καυτό ζωμό λαχανικών, το ελαιόλαδο, το φύλλο δάφνης, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε στο φούρνο για 20΄, μαζί με τα κρεμμύδια που έχουμε ήδη βάλει. Όταν τα 20 λεπτά περάσουν το ρύζι θα έχει μαλακώσει. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό ζωμό ακόμη. Προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού στα κρεμμύδια. Σερβίρουμε το πιλάφι με τα καραμελωμένα κρεμμύδια και το πικάντικο χταπόδι.

Χρόνος Προετοιμασίας: 50 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή