Γίγαντες με καλαμάρι FLOKOS & σπανάκι στον φούρνο
    Υλικά
  • 2 συσκευασίες καλαμάρι Καλιφόρνιας FLOKOS (370 γρ. έκαστο)
  • 250 γρ. γίγαντες βρασμένους
  • 500 γρ. φρέσκο σπανάκι
  • 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 1 πράσο χοντροκομμένο
  • 1 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης χοντροκομμένη
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • ½ ματσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ φλ. ντομάτα κονκασε
  • 10 ντοματίνια κομμένα στην μέση
  • Ξύσμα & χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 κ.γ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 10’, Χρόνος μαγειρέματος: 40’

Σoτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το πράσο, την πιπεριά Φλωρίνης την πάπρικα, το σκόρδο, τη ρίγανη. Ρίχνουμε το σπανάκι το αλάτι τα ντοματίνια, τη ντομάτα κονκασέ και ανακατεύουμε. Βάζουμε σε ταψί τους βρασμένους γίγαντες, τα σοταρισμένα λαχανικά το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού και τον μαϊντανό. Προσθέτουμε τα καλαμάρια στραγγισμένα και καθαρισμένα, το ελαιόλαδο, αλατίζουμε και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά.  

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Γίγαντες με καλαμάρι FLOKOS & σπανάκι στον φούρνο
  • 2 συσκευασίες καλαμάρι Καλιφόρνιας FLOKOS (370 γρ. έκαστο)
  • 250 γρ. γίγαντες βρασμένους
  • 500 γρ. φρέσκο σπανάκι
  • 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 1 πράσο χοντροκομμένο
  • 1 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης χοντροκομμένη
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • ½ ματσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ φλ. ντομάτα κονκασε
  • 10 ντοματίνια κομμένα στην μέση
  • Ξύσμα & χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 κ.γ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι

Σoτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το πράσο, την πιπεριά Φλωρίνης την πάπρικα, το σκόρδο, τη ρίγανη. Ρίχνουμε το σπανάκι το αλάτι τα ντοματίνια, τη ντομάτα κονκασέ και ανακατεύουμε.
Βάζουμε σε ταψί τους βρασμένους γίγαντες, τα σοταρισμένα λαχανικά το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού και τον μαϊντανό. Προσθέτουμε τα καλαμάρια στραγγισμένα και καθαρισμένα, το ελαιόλαδο, αλατίζουμε και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά.

 

Χρόνος Προετοιμασίας: 10’, Χρόνος μαγειρέματος: 40’
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή