Χυλοπίτες με μανιτάρια και τόνο καπνιστό με λεμόνι και ρίγανη
    Υλικά
  • 2 συσκευασίες (160γρ) ΤΟΝΟΣ ΚΑΠΝΙΣΤΟΣ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΡΙΓΑΝΗ TRATA
  • 500 γρ. χυλοπίτες
  • 400 γρ. μανιτάρια
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 30 ml. λευκό κρασί
  • 100 γρ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι και πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά

Θα μαγειρέψουμε ταυτόχρονα τα ζυμαρικά και τα μανιτάρια μας. Στη συνέχεια θα τα ενώσουμε σε ένα πιάτο. Βράζουμε τις χυλοπίτες σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο. Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε τα μανιτάρια. Τα σκουπίζουμε με στεγνή πετσέτα, αφαιρούμε τη φλούδα τους αν είναι χοντρή και κόβουμε το κοτσάνι τους αν είναι σκληρό. Τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Ανοίγουμε τις κονσέρβες του τόνου μας και κρατάμε το λαδάκι τους. Ανακατεύουμε το βούτυρο με το λάδι που κρατήσαμε. Θα χρησιμοποιήσουμε το μείγμα αυτό για να μαγειρέψουμε τα μανιτάρια.   Σε ένα άνετο τηγάνι βάζουμε τα βούτυρο και το λάδι του τόνου και το αφήνουμε να κάψει καλά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να πάρουν χρώμα χωρίς να τα κουνάμε ή να τα ανακατεύουμε. Όταν πάρουν χρώμα τα γυρίζουμε από την άλλη με ένα γρήγορο ανακάτεμα, προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να μαλακώσουν. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον μαϊντανό και σβήνουμε τη φωτιά. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα τα πιάνουμε με μία κουτάλα και τα μεταφέρουμε στο τηγάνι με τα μανιτάρια. Σερβίρουμε με τον καπνιστό τόνο με λεμόνι και ρίγανη στην κορυφή.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Χυλοπίτες με μανιτάρια και τόνο καπνιστό με λεμόνι και ρίγανη
  • 2 συσκευασίες (160γρ) ΤΟΝΟΣ ΚΑΠΝΙΣΤΟΣ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΡΙΓΑΝΗ TRATA
  • 500 γρ. χυλοπίτες
  • 400 γρ. μανιτάρια
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 30 ml. λευκό κρασί
  • 100 γρ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι και πιπέρι

Θα μαγειρέψουμε ταυτόχρονα τα ζυμαρικά και τα μανιτάρια μας. Στη συνέχεια θα τα ενώσουμε σε ένα πιάτο.

Βράζουμε τις χυλοπίτες σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο. Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε τα μανιτάρια. Τα σκουπίζουμε με στεγνή πετσέτα, αφαιρούμε τη φλούδα τους αν είναι χοντρή και κόβουμε το κοτσάνι τους αν είναι σκληρό. Τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Ανοίγουμε τις κονσέρβες του τόνου μας και κρατάμε το λαδάκι τους. Ανακατεύουμε το βούτυρο με το λάδι που κρατήσαμε. Θα χρησιμοποιήσουμε το μείγμα αυτό για να μαγειρέψουμε τα μανιτάρια.

 

Σε ένα άνετο τηγάνι βάζουμε τα βούτυρο και το λάδι του τόνου και το αφήνουμε να κάψει καλά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να πάρουν χρώμα χωρίς να τα κουνάμε ή να τα ανακατεύουμε. Όταν πάρουν χρώμα τα γυρίζουμε από την άλλη με ένα γρήγορο ανακάτεμα, προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να μαλακώσουν. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον μαϊντανό και σβήνουμε τη φωτιά. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα τα πιάνουμε με μία κουτάλα και τα μεταφέρουμε στο τηγάνι με τα μανιτάρια. Σερβίρουμε με τον καπνιστό τόνο με λεμόνι και ρίγανη στην κορυφή.

Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή