Σαλάτα φακές με καπνιστό τόνο TRATA από την Ελένη Ψυχούλη
    Υλικά
  • 2 κονσέρβες Καπνιστό Τόνο TRATA
  • 200 γρ. χοντρές (κατά προτίμηση) φακές
  • 1 δαφνόφυλλο-φλούδα από 1 πορτοκάλι
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 κίτρινες πιπεριές
  • 2 κίτρινες πιπεριές
  • 10 τοματίνια κομμένα στη μέση
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (με το πράσινο μέρος)
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2-3 κλωναράκια άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • αλάτι
  • πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά

Βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό, με το δαφνόφυλλο και την πορτοκαλόφλουδα τις φακές. Προσέχουμε να μαλακώσουν χωρίς να «σκάσουν». Τις στραγγίζουμε, αφαιρούμε το δαφνόφυλλο και το πορτοκάλι. Στραγγίζουμε τον καπνιστό τόνο από το περιττό λάδι. Σε ένα ταψί, στρώνουμε λαδόκολλα, βάζουμε τις πιπεριές ολόκληρες, τις αλατίζουμε και τις ψήνουμε μισή ώρα, στους 200 βαθμούς. Χλιαρές, τις ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε τα σπόρια, τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Στη σαλατιέρα, βάζουμε τις φακές, τις πιπεριές, τον τόνο, τα ντοματίνια, το κρεμμυδάκι, τον άνηθο, τον μαϊντανό και την πάρικα. Σε μπολάκι χτυπάμε καλά όλα τα υλικά της σος, περιχύνουμε τις φακές και ανακατεύουμε προσεκτικά, να μην διαλυθεί ο τόνος.

Tip: Το καλοκαίρι, αντικαθιστούμε τον άνηθο με φρέσκο βασιλικό.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Σαλάτα φακές με καπνιστό τόνο TRATA από την Ελένη Ψυχούλη
  • 2 κονσέρβες Καπνιστό Τόνο TRATA
  • 200 γρ. χοντρές (κατά προτίμηση) φακές
  • 1 δαφνόφυλλο-φλούδα από 1 πορτοκάλι
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 κίτρινες πιπεριές
  • 2 κίτρινες πιπεριές
  • 10 τοματίνια κομμένα στη μέση
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (με το πράσινο μέρος)
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2-3 κλωναράκια άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό, με το δαφνόφυλλο και την πορτοκαλόφλουδα τις φακές. Προσέχουμε να μαλακώσουν χωρίς να «σκάσουν».

Τις στραγγίζουμε, αφαιρούμε το δαφνόφυλλο και το πορτοκάλι.

Στραγγίζουμε τον καπνιστό τόνο από το περιττό λάδι.

Σε ένα ταψί, στρώνουμε λαδόκολλα, βάζουμε τις πιπεριές ολόκληρες, τις αλατίζουμε και τις ψήνουμε μισή ώρα, στους 200 βαθμούς.

Χλιαρές, τις ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε τα σπόρια, τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.

Στη σαλατιέρα, βάζουμε τις φακές, τις πιπεριές, τον τόνο, τα ντοματίνια, το κρεμμυδάκι, τον άνηθο, τον μαϊντανό και την πάρικα.

Σε μπολάκι χτυπάμε καλά όλα τα υλικά της σος, περιχύνουμε τις φακές και ανακατεύουμε προσεκτικά, να μην διαλυθεί ο τόνος.

Tip:

Το καλοκαίρι, αντικαθιστούμε τον άνηθο με φρέσκο βασιλικό.

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή