Mπιφτέκι τόνου TRATA με βραστά λαχανικά
    Υλικά
  • Για το μπιφτέκι τόνου:
  • 2 κονσέρβες τόνος TRATA καπνιστός
  • 2 τεμ. αυγά
  • 100 γρ. γαλέτα
  • 1 τεμ κρεμμύδι
  • 1/3 μάτσου δυόσμος
  • 4 κτσ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τα βραστά λαχανικά:
  • 2 τεμ. πατάτα
  • 2 τεμ κολοκύθι
  • 2 τεμ. καρότο
  • 1 κιλό σταμναγκάθι
  • 2 κτσ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 1 ώρα και 15 λεπτά

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το δυόσμο. Σε μία λεκάνη προσθέτουμε τις κονσέρβες του τόνου (στραγγισμένες), τα αυγά και τα υπόλοιπα υλικά για το μπιφτέκι και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και παγώνουμε για 30 λεπτά. Πλάθουμε σε σχήμα μπιφτεκιού και ψήνουμε σε τηγάνι γκριλ και από τις δύο μεριές για 12 λεπτά. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά. Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε το σταμναγκάθι. Σουρώνουμε και κρυώνουμε. Κόβουμε τα λαχανικά σε τέταρτα και βράζουμε με τη σειρά το καρότο, το κολοκύθι και την πατάτα. Κρυώνουμε και σουρώνουμε. Μαρινάρουμε τα λαχανικά με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε σε ατομικές μερίδες.

* Τα μπιφτέκια μπορούν να ψηθούν στο φούρνο στους 160ºC για 25λεπτά.

** Μπορούμε να δώσουμε σχήμα κεμπάπ και να ψήσουμε σε γκριλ ή στο φούρνο.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Mπιφτέκι τόνου TRATA με βραστά λαχανικά
  • Για το μπιφτέκι τόνου:
  • 2 κονσέρβες τόνος TRATA καπνιστός
  • 2 τεμ. αυγά
  • 100 γρ. γαλέτα
  • 1 τεμ κρεμμύδι
  • 1/3 μάτσου δυόσμος
  • 4 κτσ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τα βραστά λαχανικά:
  • 2 τεμ. πατάτα
  • 2 τεμ κολοκύθι
  • 2 τεμ. καρότο
  • 1 κιλό σταμναγκάθι
  • 2 κτσ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το δυόσμο. Σε μία λεκάνη προσθέτουμε τις κονσέρβες του τόνου (στραγγισμένες), τα αυγά και τα υπόλοιπα υλικά για το μπιφτέκι και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και παγώνουμε για 30 λεπτά. Πλάθουμε σε σχήμα μπιφτεκιού και ψήνουμε σε τηγάνι γκριλ και από τις δύο μεριές για 12 λεπτά. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά. Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε το σταμναγκάθι. Σουρώνουμε και κρυώνουμε. Κόβουμε τα λαχανικά σε τέταρτα και βράζουμε με τη σειρά το καρότο, το κολοκύθι και την πατάτα. Κρυώνουμε και σουρώνουμε. Μαρινάρουμε τα λαχανικά με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε σε ατομικές μερίδες.

* Τα μπιφτέκια μπορούν να ψηθούν στο φούρνο στους 160ºC για 25λεπτά.

** Μπορούμε να δώσουμε σχήμα κεμπάπ και να ψήσουμε σε γκριλ ή στο φούρνο.

Χρόνος Προετοιμασίας: 1 ώρα και 15 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή