Fish & Chips: Τραγανός γαύρος με πατάτες
    Υλικά
  • 1 συσκευασία φρεσκοκατεψυγμένων φιλέτων γαύρου Αιγαίου TRATA on ice (400γρ.)
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. αλεύρι καλαμποκιού
  • 5 γρ. σκόρδο σε σκόνη
  • 5 γρ. κόλιανδρος ξερός
  • 400 γρ. φυτικό λάδι για τηγάνι
  • 200 γρ. μαγιονέζα
  • 1 λεμόνι, το ξύσμα του
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 40 λεπτά

Αφήνουμε τα φιλέτα γαύρου να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Τα σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σκόνη σκόρδο και τον κόλιανδρο. Περνάμε το γαύρο από το μίγμα αυτό και ακουμπάμε τα φιλέτα σε έναν δίσκο με χαρτί κουζίνας. Όταν έχουμε περάσει το γαύρο από το αλεύρι, τον αφήνουμε στο ψυγείο για είκοσι λεπτά. Σε ένα άνετο τηγάνι, βάζουμε το φυτικό λάδι και το αφήνουμε να κάψει καλά. Βάζουμε το γαύρο προσεκτικά. Το λάδι θα πρέπει να καλύπτει καλά τα φιλέτα. Με ένα πιρούνι τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Ο γαύρος είναι έτοιμος όταν πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα. Τον βγάζουμε και τον αφήνουμε σε μία πιατέλα με χαρτί κουζίνας μέχρι να σερβίρουμε. Ετοιμάζουμε τη μαγιονέζα, ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές και τη μαγιονέζα στο πλάι!

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Fish & Chips: Τραγανός γαύρος με πατάτες
  • 1 συσκευασία φρεσκοκατεψυγμένων φιλέτων γαύρου Αιγαίου TRATA on ice (400γρ.)
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. αλεύρι καλαμποκιού
  • 5 γρ. σκόρδο σε σκόνη
  • 5 γρ. κόλιανδρος ξερός
  • 400 γρ. φυτικό λάδι για τηγάνι
  • 200 γρ. μαγιονέζα
  • 1 λεμόνι, το ξύσμα του
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή

Αφήνουμε τα φιλέτα γαύρου να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Τα σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σκόνη σκόρδο και τον κόλιανδρο. Περνάμε το γαύρο από το μίγμα αυτό και ακουμπάμε τα φιλέτα σε έναν δίσκο με χαρτί κουζίνας. Όταν έχουμε περάσει το γαύρο από το αλεύρι, τον αφήνουμε στο ψυγείο για είκοσι λεπτά. Σε ένα άνετο τηγάνι, βάζουμε το φυτικό λάδι και το αφήνουμε να κάψει καλά. Βάζουμε το γαύρο προσεκτικά. Το λάδι θα πρέπει να καλύπτει καλά τα φιλέτα. Με ένα πιρούνι τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Ο γαύρος είναι έτοιμος όταν πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα. Τον βγάζουμε και τον αφήνουμε σε μία πιατέλα με χαρτί κουζίνας μέχρι να σερβίρουμε. Ετοιμάζουμε τη μαγιονέζα, ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές και τη μαγιονέζα στο πλάι!

Χρόνος Προετοιμασίας: 40 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή