Πικάντικη πατατοσαλάτα με καπνιστό τόνο TRATA
    Υλικά
  • 1 κονσέρβα καπνιστός τόνος TRATA
  • 500 γρ. πατάτες για ψήσιμο για βράσιμο
  • 200 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. ρίγανη ξερή
  • 10 γρ. καπνιστή πάπρικα
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε χοντρές φέτες
  • Φρέσκα μυρωδικά για το σερβίρισμα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά

Πλένουμε τις πατάτες καλά με χλιαρό νερό και τις τρίβουμε με σφουγγάρι να καθαρίσουν. Τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα με κρύο αλατισμένο νερό και τις βράζουμε να μαλακώσουν. Θα χρειαστούν 25 περίπου λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος τους. Αλέθουμε τη σάλτσα ντομάτας, το ελαιόλαδο, το ξίδι, το σκόρδο, τη ζάχαρη και τη ρίγανη. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC. Όταν οι πατάτες είναι έτοιμες τις βγάζουμε, τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και με ένα πιρούνι τις κόβουμε σε μεγάλα ακανόνιστα κομμάτια. Τις λούζουμε με τη σάλτσα ντομάτας, τις μεταφέρουμε σε ένα ταψί και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Ψήνουμε στους 200 ºC για 15΄ μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα. Σερβίρουμε με τον καπνιστό τόνο Trata στην κορυφή και φρέσκα μυρωδικά.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Πικάντικη πατατοσαλάτα με καπνιστό τόνο TRATA
  • 1 κονσέρβα καπνιστός τόνος TRATA
  • 500 γρ. πατάτες για ψήσιμο για βράσιμο
  • 200 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. ρίγανη ξερή
  • 10 γρ. καπνιστή πάπρικα
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε χοντρές φέτες
  • Φρέσκα μυρωδικά για το σερβίρισμα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Πλένουμε τις πατάτες καλά με χλιαρό νερό και τις τρίβουμε με σφουγγάρι να καθαρίσουν. Τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα με κρύο αλατισμένο νερό και τις βράζουμε να μαλακώσουν. Θα χρειαστούν 25 περίπου λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος τους. Αλέθουμε τη σάλτσα ντομάτας, το ελαιόλαδο, το ξίδι, το σκόρδο, τη ζάχαρη και τη ρίγανη.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC. Όταν οι πατάτες είναι έτοιμες τις βγάζουμε, τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και με ένα πιρούνι τις κόβουμε σε μεγάλα ακανόνιστα κομμάτια. Τις λούζουμε με τη σάλτσα ντομάτας, τις μεταφέρουμε σε ένα ταψί και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Ψήνουμε στους 200 ºC για 15΄ μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα.

Σερβίρουμε με τον καπνιστό τόνο Trata στην κορυφή και φρέσκα μυρωδικά.

Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή