Μακαρονάδα με τόνο καπνιστό TRATA, ελιές και σάλτσα πιπεριάς
    Υλικά
  • 1 συσκευασία (2πλέτα) τόνος καπνιστός TRATA
  • 500 γρ. Ζυμαρικά
  • Για τη σάλτσα:
  • 200 γρ. Κόκκινες ψητές πιπεριές
  • 50 γρ. Ελιές
  • 1 Σκελίδα σκόρδο
  • 50 γρ. Άνηθος ψιλοκομμένος
  • 30 γρ. Ελαιόλαδο
  • 30 γρ. Ξίδι από κόκκινο κρασί
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα:
  • 1 Λεμόνι το ξύσμα του
  • Ελιές
  • Άνηθος
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Αλέθουμε στο μούλτι τις πιπεριές, τις ελιές, το σκόρδο και τον άνηθο. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ξίδι. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε. Ανακατεύουμε με τη σάλτσα. Σερβίρουμε με τον τόνο στην κορυφή, ξύσμα λεμονιού και άνηθο.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Μακαρονάδα με τόνο καπνιστό TRATA, ελιές και σάλτσα πιπεριάς
  • 1 συσκευασία (2πλέτα) τόνος καπνιστός TRATA
  • 500 γρ. Ζυμαρικά
  • Για τη σάλτσα:
  • 200 γρ. Κόκκινες ψητές πιπεριές
  • 50 γρ. Ελιές
  • 1 Σκελίδα σκόρδο
  • 50 γρ. Άνηθος ψιλοκομμένος
  • 30 γρ. Ελαιόλαδο
  • 30 γρ. Ξίδι από κόκκινο κρασί
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα:
  • 1 Λεμόνι το ξύσμα του
  • Ελιές
  • Άνηθος

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Αλέθουμε στο μούλτι τις πιπεριές, τις ελιές, το σκόρδο και τον άνηθο. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ξίδι. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε. Ανακατεύουμε με τη σάλτσα. Σερβίρουμε με τον τόνο στην κορυφή, ξύσμα λεμονιού και άνηθο.

Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή