Μακαρονάδα με καπνιστό τόνο TRATA
    Υλικά
  • 2 κονσέρβες καπνιστός τόνος TRATA
  • Σπαγγέτι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 200 γρ. αρακάς
  • 1 κ.σ. κόκκινο πιπέρι
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 10’. Μαγειρέματος 20’

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, 2-3 λεπτά λιγότερο από την αναγραφόμενη ένδειξη. Παράλληλα βράζουμε τον αρακά για 4-5 λεπτά και κόβουμε το σκόρδο σε λεπτές φέτες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι να μαυρίσει ελαφρώς και βάζουμε και το κόκκινο πιπέρι και 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι και σοτάρουμε λίγα ακόμη δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε τα μακαρόνια κατευθείαν από την κατσαρόλα στο τηγάνι (με μία πιρούνα), προσθέτουμε τον αρακά και τον καπνιστό τόνο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Μακαρονάδα με καπνιστό τόνο TRATA
  • 2 κονσέρβες καπνιστός τόνος TRATA
  • Σπαγγέτι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 200 γρ. αρακάς
  • 1 κ.σ. κόκκινο πιπέρι
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, 2-3 λεπτά λιγότερο από την αναγραφόμενη ένδειξη. Παράλληλα βράζουμε τον αρακά για 4-5 λεπτά και κόβουμε το σκόρδο σε λεπτές φέτες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι να μαυρίσει ελαφρώς και βάζουμε και το κόκκινο πιπέρι και 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι και σοτάρουμε λίγα ακόμη δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε τα μακαρόνια κατευθείαν από την κατσαρόλα στο τηγάνι (με μία πιρούνα), προσθέτουμε τον αρακά και τον καπνιστό τόνο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Χρόνος Προετοιμασίας: 10’. Μαγειρέματος 20’
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή