Μακαρονάδα με γαύρο TRATA on ice σαγανάκι
    Υλικά
  • 1 συσκευασία κατεψυγμένο φιλέτο γαύρου TRATA on ice (400γρ.)
  • 400γρ Λιγκουίνι
  • 1 Κρεμμύδι
  • 2 Σκελίδες σκόρδο
  • 1 Πιπεριά πράσινη
  • 2 Μικρές κόκκινες καυτερές πιπεριές
  • 1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 Κουταλιά γλυκού ζάχαρη
  • 1 Φλιτζάνι ούζο
  • 500γρ Ντοματίνια
  • Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 Κουταλιά γλυκού ρίγανη ξερή
  • 1 Κλωνάρι ρίγανη φρέσκια
  • 200γρ Φέτα
  • 6 Κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 1 ώρα

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, και σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πράσινη πιπεριά, για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και τα πιέζουμε με ένα πιρούνι να βγάλουν τα ζουμία τους. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τις μικρές καυτερές πιπεριές, τον πελτέ ντομάτας και τη ζάχαρη. Σβήνουμε με το ούζο, αφήνουμε να εξατμιστεί για 1 λεπτό, προσθέτουμε τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, λίγο ζουμί από τα ζυμαρικά, μισή κούπα νερό και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Ξεπαγώνουμε και σκουπίζουμε το γαύρο τον προσθέτουμε στο τηγάνι και τον αφήνουμε να μαγειρευτει για 1-2 λεπτά. Έπειτα βάζουμε τα βρασμένα ζυμαρικά και λίγο από το ζουμί τους. Ρίχνουμε τον μαϊντανό, τη φρέσκια ρίγανη και αλατίζουμε. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως το σαγανάκι μακαρονάδα πασπαλισμένο με θρύμματα φέτας.

Μία συνταγή από τον Νοmad Chef Ανδρέα Λαγό για το Chef στον αέρα SKAI

https://www.youtube.com/watch?v=Wmu4G0iW2wI

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Μακαρονάδα με γαύρο TRATA on ice σαγανάκι
  • 1 συσκευασία κατεψυγμένο φιλέτο γαύρου TRATA on ice (400γρ.)
  • 400γρ Λιγκουίνι
  • 1 Κρεμμύδι
  • 2 Σκελίδες σκόρδο
  • 1 Πιπεριά πράσινη
  • 2 Μικρές κόκκινες καυτερές πιπεριές
  • 1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 Κουταλιά γλυκού ζάχαρη
  • 1 Φλιτζάνι ούζο
  • 500γρ Ντοματίνια
  • Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 Κουταλιά γλυκού ρίγανη ξερή
  • 1 Κλωνάρι ρίγανη φρέσκια
  • 200γρ Φέτα
  • 6 Κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, και σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πράσινη πιπεριά, για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και τα πιέζουμε με ένα πιρούνι να βγάλουν τα ζουμία τους. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τις μικρές καυτερές πιπεριές, τον πελτέ ντομάτας και τη ζάχαρη. Σβήνουμε με το ούζο, αφήνουμε να εξατμιστεί για 1 λεπτό, προσθέτουμε τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, λίγο ζουμί από τα ζυμαρικά, μισή κούπα νερό και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Ξεπαγώνουμε και σκουπίζουμε το γαύρο τον προσθέτουμε στο τηγάνι και τον αφήνουμε να μαγειρευτει για 1-2 λεπτά.
Έπειτα βάζουμε τα βρασμένα ζυμαρικά και λίγο από το ζουμί τους. Ρίχνουμε τον μαϊντανό, τη φρέσκια ρίγανη και αλατίζουμε. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως το σαγανάκι μακαρονάδα πασπαλισμένο με θρύμματα φέτας.

Μία συνταγή από τον Νοmad Chef Ανδρέα Λαγό για το Chef στον αέρα SKAI

https://www.youtube.com/watch?v=Wmu4G0iW2wI

Χρόνος Προετοιμασίας: 1 ώρα
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή