Κολοκυθοκεφτέδες με πικάντικο γαύρο TRATA
    Υλικά
  • 1 κονσέρβα πικάντικος γαύρος TRATA
  • 2 μεγάλα κολοκύθια
  • 2 πράσινα κρεμμυδάκια
  • 10 φύλλα δυόσμου
  • 50 γρ. άνηθος
  • 1 αβγό
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Λίγο λάδι για το τηγάνι
  • Πράσινη σαλάτα για το σερβίρισμα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 20'

Πλένουμε τα κολοκυθάκια. Με το ειδικό εξάρτημα τα κόβουμε σε κορδέλες. Δεν τα τρίβουμε -αν τα τρίψουμε θα βγάλουν πολλά υγρά. Πλένουμε τα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά. Τα κόβουμε ψιλά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αβγό, το ελαιόλαδο και το αλεύρι. Βάζουμε τα κολοκυθάκια και τα μυρωδικά στο μείγμα. Ανακατεύουμε ώστε το μείγμα να πάει σε όλα τα κολοκυθάκια. Αφήνουμε ένα τηγάνι να ζεσταθεί καλά. Προσθέτουμε λίγο λάδι. Με ένα κουτάλι σχηματίζουμε τηγανίτες. Αφήνουμε να ψηθούν σε μέτριας έντασης φωτιά, με το καπάκι κλειστό για μερικά λεπτά. Σερβίρουμε με τον γαύρο TRATA στην κορυφή.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Κολοκυθοκεφτέδες με πικάντικο γαύρο TRATA
  • 1 κονσέρβα πικάντικος γαύρος TRATA
  • 2 μεγάλα κολοκύθια
  • 2 πράσινα κρεμμυδάκια
  • 10 φύλλα δυόσμου
  • 50 γρ. άνηθος
  • 1 αβγό
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Λίγο λάδι για το τηγάνι
  • Πράσινη σαλάτα για το σερβίρισμα

Πλένουμε τα κολοκυθάκια. Με το ειδικό εξάρτημα τα κόβουμε σε κορδέλες. Δεν τα τρίβουμε -αν τα τρίψουμε θα βγάλουν πολλά υγρά. Πλένουμε τα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά. Τα κόβουμε ψιλά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αβγό, το ελαιόλαδο και το αλεύρι. Βάζουμε τα κολοκυθάκια και τα μυρωδικά στο μείγμα. Ανακατεύουμε ώστε το μείγμα να πάει σε όλα τα κολοκυθάκια.

Αφήνουμε ένα τηγάνι να ζεσταθεί καλά. Προσθέτουμε λίγο λάδι. Με ένα κουτάλι σχηματίζουμε τηγανίτες. Αφήνουμε να ψηθούν σε μέτριας έντασης φωτιά, με το καπάκι κλειστό για μερικά λεπτά. Σερβίρουμε με τον γαύρο TRATA στην κορυφή.

Χρόνος Προετοιμασίας: 20'
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή