Ζυμαρικά με ρόκα, αγγουράκι και γαύρο TRATA
    Υλικά
  • 1 κονσέρβα TRATA γαύρος ριγανάτος
  • 500 γρ. ζυμαρικά ολικής άλεσης
  • 1 αγγουράκι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 200 γρ. ρόκα
  • Αλάτι και πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου σε άφθονο αλατισμένο νερό. Πλένουμε τη ρόκα και την αφήνουμε να στεγνώσει καλά. Πλένουμε και κόβουμε το αγγουράκι σε λεπτές φέτες. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το κρεμμυδάκι και τα βάζουμε στο μείγμα του ελαιολάδου. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα τα πιάνουμε με μία λαβίδα και τα μεταφέρουμε στο μπολ χωρίς να τα στραγγίσουμε. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε φρέσκο πιπέρι. Σερβίρουμε με τη ρόκα και το αγγουράκι στην κορυφή. Συμπληρώνουμε με τον ριγανάτο γαύρο.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Ζυμαρικά με ρόκα, αγγουράκι και γαύρο TRATA
  • 1 κονσέρβα TRATA γαύρος ριγανάτος
  • 500 γρ. ζυμαρικά ολικής άλεσης
  • 1 αγγουράκι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 200 γρ. ρόκα
  • Αλάτι και πιπέρι

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου σε άφθονο αλατισμένο νερό.
Πλένουμε τη ρόκα και την αφήνουμε να στεγνώσει καλά. Πλένουμε και κόβουμε το αγγουράκι σε λεπτές φέτες.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το κρεμμυδάκι και τα βάζουμε στο μείγμα του ελαιολάδου. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα τα πιάνουμε με μία λαβίδα και τα μεταφέρουμε στο μπολ χωρίς να τα στραγγίσουμε. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε φρέσκο πιπέρι. Σερβίρουμε με τη ρόκα και το αγγουράκι στην κορυφή. Συμπληρώνουμε με τον ριγανάτο γαύρο.

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή