Σαλάτα με θράψαλο FLOKOS τεμαχισμένο (πατατοσαλάτα)
    Υλικά
  • 1 κονσέρβα θράψαλο Flokos, καθαρισμένο και τεμαχισμένο σε άλμη (350 γρ.)
  • 5-6 πατάτες
  • 15-20 ντοματίνια τσέρι κομμένα στη μέση
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα μαζί με τα φύλλα τους
  • 1 μέτριο κρεμμύδι σε ροδέλες
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος (μόνο τα φυλλαράκια)
  • 1/2 λεμόνι (χυμός)
  • 1 κ.σ. ξύδι (από λευκό κρασί κατά προτίμηση)
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 40 λεπτά

Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για να μαλακώσουν (περίπου 30΄). Στη συνέχεια τις τοποθετούμε σ’ ένα μπολ με παγωμένο νερό για 1’ κι αμέσως μετά τραβάμε τη φλούδα ώστε να βγει εύκολα. Στη συνέχεια, τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις τοποθετούμε σε μια σαλατιέρα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους, τα ντοματίνια τσέρι το μαϊντανό και το θράψαλο. Ανακατεύουμε καλά σ’ ένα μπολ το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το ξύδι και ρίχνουμε το μείγμα στη σαλάτα αλατοπιπερώνοντας ταυτόχρονα. Βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για να κρυώσει και σερβίρουμε αμέσως μετά. Για περισσότερες συνταγές με θράψαλο, κατεβάστε το e-book μας μ' ένα click εδώ!

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Σαλάτα με θράψαλο FLOKOS τεμαχισμένο (πατατοσαλάτα)
  • 1 κονσέρβα θράψαλο Flokos, καθαρισμένο και τεμαχισμένο σε άλμη (350 γρ.)
  • 5-6 πατάτες
  • 15-20 ντοματίνια τσέρι κομμένα στη μέση
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα μαζί με τα φύλλα τους
  • 1 μέτριο κρεμμύδι σε ροδέλες
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος (μόνο τα φυλλαράκια)
  • 1/2 λεμόνι (χυμός)
  • 1 κ.σ. ξύδι (από λευκό κρασί κατά προτίμηση)
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για να μαλακώσουν (περίπου 30΄). Στη συνέχεια τις τοποθετούμε σ’ ένα μπολ με παγωμένο νερό για 1’ κι αμέσως μετά τραβάμε τη φλούδα ώστε να βγει εύκολα. Στη συνέχεια, τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις τοποθετούμε σε μια σαλατιέρα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους, τα ντοματίνια τσέρι το μαϊντανό και το θράψαλο. Ανακατεύουμε καλά σ’ ένα μπολ το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το ξύδι και ρίχνουμε το μείγμα στη σαλάτα αλατοπιπερώνοντας ταυτόχρονα. Βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για να κρυώσει και σερβίρουμε αμέσως μετά.

Για περισσότερες συνταγές με θράψαλο, κατεβάστε το e-book μας μ’ ένα click εδώ!

Χρόνος Προετοιμασίας: 40 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή