Πικάντικο θράψαλο κοκκινιστό με λαχανικά FLOKOS
    Υλικά
  • Υλικά για 4 άτομα:
  • 2 κονσέρβες θράψαλο Flokos, καθαρισμένο και τεμαχισμένο σε άλμη (350 γρ. έκαστο)
  • 400 γρ. κουνούπιδι σε μικρά κομμάτια
  • 200 γρ. πατάτες σε μικρά κομμάτια
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες
  • 1 μαραθόριζα σε λεπτές φέτες
  • 400 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 400 γρ. ζεστό νερό
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • Άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 λεμόνι το χυμό του
  • Μπούκοβο
  • Αλάτι και πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 10΄, Χρόνος μαγειρέματος: 20΄

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τα κρεμμύδια, αλατίζουμε και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά, με το καπάκι μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το κουνουπίδι, τις πατάτες, τη μαραθόριζα, τη ντομάτα και το ζεστό νερό, αλατίζουμε και αφήνουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν. Θα χρειαστεί μισή περίπου ώρα. Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε το θράψαλο. Όταν είναι έτοιμα τα λαχανικά σβήνουμε τη φωτιά προσθέτουμε το θράψαλο, τον άνηθο, το χυμό λεμονιού, και αφήνουμε για λίγα λεπτά. Σερβίρουμε με φρέσκο πιπέρι. Για περισσότερες συνταγές με θράψαλο, κατεβάστε το e-book μας μ' ένα click εδώ!

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Πικάντικο θράψαλο κοκκινιστό με λαχανικά FLOKOS
  • Υλικά για 4 άτομα:
  • 2 κονσέρβες θράψαλο Flokos, καθαρισμένο και τεμαχισμένο σε άλμη (350 γρ. έκαστο)
  • 400 γρ. κουνούπιδι σε μικρά κομμάτια
  • 200 γρ. πατάτες σε μικρά κομμάτια
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες
  • 1 μαραθόριζα σε λεπτές φέτες
  • 400 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 400 γρ. ζεστό νερό
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • Άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 λεμόνι το χυμό του
  • Μπούκοβο
  • Αλάτι και πιπέρι

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τα κρεμμύδια, αλατίζουμε και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά, με το καπάκι μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το κουνουπίδι, τις πατάτες, τη μαραθόριζα, τη ντομάτα και το ζεστό νερό, αλατίζουμε και αφήνουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν. Θα χρειαστεί μισή περίπου ώρα. Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε το θράψαλο. Όταν είναι έτοιμα τα λαχανικά σβήνουμε τη φωτιά προσθέτουμε το θράψαλο, τον άνηθο, το χυμό λεμονιού, και αφήνουμε για λίγα λεπτά. Σερβίρουμε με φρέσκο πιπέρι.

Για περισσότερες συνταγές με θράψαλο, κατεβάστε το e-book μας μ’ ένα click εδώ!

Χρόνος Προετοιμασίας: 10΄, Χρόνος μαγειρέματος: 20΄
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή