Μελιτζάνες γεμιστές με θράψαλο FLOKOS και σάλτσα γιαουρτιού
    Υλικά
  • Υλικά για 4 άτομα:
  • 2 κονσέρβες θράψαλο Flokos, καθαρισμένο και τεμαχισμένο σε άλμη (350 γρ. έκαστο)
  • 2 μεγάλες μελιτζάνες σε φέτες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 400 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Για τη σάλτσα γιαουρτιού:
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 10΄, Χρόνος μαγειρέματος: 40΄

Λαδώνουμε και αλατίζουμε τις μελιτζάνες. Τις ψήνουμε στο grill, και από τις δύο πλευρές, μέχρι να μαλακώσουν. Ταυτόχρονα, ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, αλατίζουμε και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά, για 15΄περιπου μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο και μαλακό. Προσθέτουμε τη ντομάτα και μαγειρεύουμε για 15 ακόμη λεπτά. Προσθέτουμε το θράψαλο και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα γιαουρτιού ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί. Συνθέτουμε τις μελιτζάνες. Απλώνουμε την κρέμα γιαουρτιού και βάζουμε από πάνω το θράψαλο. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε. Για περισσότερες συνταγές με θράψαλο, κατεβάστε το e-book μας μ' ένα click εδώ!

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Μελιτζάνες γεμιστές με θράψαλο FLOKOS και σάλτσα γιαουρτιού
  • Υλικά για 4 άτομα:
  • 2 κονσέρβες θράψαλο Flokos, καθαρισμένο και τεμαχισμένο σε άλμη (350 γρ. έκαστο)
  • 2 μεγάλες μελιτζάνες σε φέτες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 400 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Για τη σάλτσα γιαουρτιού:
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Λαδώνουμε και αλατίζουμε τις μελιτζάνες. Τις ψήνουμε στο grill, και από τις δύο πλευρές, μέχρι να μαλακώσουν. Ταυτόχρονα, ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, αλατίζουμε και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά, για 15΄περιπου μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο και μαλακό. Προσθέτουμε τη ντομάτα και μαγειρεύουμε για 15 ακόμη λεπτά. Προσθέτουμε το θράψαλο και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα γιαουρτιού ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί.
Συνθέτουμε τις μελιτζάνες. Απλώνουμε την κρέμα γιαουρτιού και βάζουμε από πάνω το θράψαλο. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Για περισσότερες συνταγές με θράψαλο, κατεβάστε το e-book μας μ’ ένα click εδώ!

Χρόνος Προετοιμασίας: 10΄, Χρόνος μαγειρέματος: 40΄
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή