Λαχανικά σχάρας με δυόσμο και γαύρο TRATA
    Υλικά
  • 2 κονσέρβες γαύρος TRATA
  • 2 τεμ. πράσινες πιπεριές
  • 2 τεμ. μελιτζάνες
  • 1 τεμ. καρότο
  • 1 τεμ. κολοκύθι
  • 100 γρ. λευκά μανιτάρια
  • 1/3 μάτσου δυόσμος
  • 4 κτσ. γιαούρτι
  • 4 κτσ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 45 λεπτά

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες πάχους 1 εκ. τα λαχανικά μας. Ανοίγουμε την κονσέρβα και ξεχωρίζουμε προσεχτικά τα φιλέτα του γαύρου. Ξεπλένουμε και ψιλοκόβουμε το δυόσμο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σάλτσα της κονσέρβας, το δυόσμο, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε τα λαχανικά. Σε ένα τηγάνι γκριλ ψήνουμε τα λαχανικά μέχρι να πάρουν χρώμα μαζί με τα φιλέτα του γαύρου. Σερβίρουμε σε πιατέλα. * Προαιρετικά σβήνουμε με κρασί. ** Μπορούμε να προσθέσουμε φορμαέλα Αράχωβας στη σχάρα

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Λαχανικά σχάρας με δυόσμο και γαύρο TRATA
  • 2 κονσέρβες γαύρος TRATA
  • 2 τεμ. πράσινες πιπεριές
  • 2 τεμ. μελιτζάνες
  • 1 τεμ. καρότο
  • 1 τεμ. κολοκύθι
  • 100 γρ. λευκά μανιτάρια
  • 1/3 μάτσου δυόσμος
  • 4 κτσ. γιαούρτι
  • 4 κτσ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες πάχους 1 εκ. τα λαχανικά μας. Ανοίγουμε την κονσέρβα και ξεχωρίζουμε προσεχτικά τα φιλέτα του γαύρου. Ξεπλένουμε και ψιλοκόβουμε το δυόσμο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σάλτσα της κονσέρβας, το δυόσμο, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε τα λαχανικά. Σε ένα τηγάνι γκριλ ψήνουμε τα λαχανικά μέχρι να πάρουν χρώμα μαζί με τα φιλέτα του γαύρου. Σερβίρουμε σε πιατέλα.

* Προαιρετικά σβήνουμε με κρασί.

** Μπορούμε να προσθέσουμε φορμαέλα Αράχωβας στη σχάρα

Χρόνος Προετοιμασίας: 45 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή