Μαρουλοντολμάδες με ρύζι και γαύρο TRATA
    Υλικά
  • 2 κονσέρβες γαύρος TRATA
  • 2 τεμ. Ελληνικό μαρούλι
  • 200 γρ. ρύζι γλασέ
  • 1 τεμ. κρεμμύδι ξερό
  • 1 τεμ. τομάτα
  • 2 τεμ. κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 1/3 μάτσου μάραθο
  • 4 κτσ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 1 ώρα και 30 λεπτά

Καθαρίζουμε και πλένουμε το μαρούλι. Το ζεματίζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσει. Το σουρώνουμε, κρυώνουμε και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε. Πλένουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το κόβουμε σε ψιλές ροδέλες. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε την τομάτα. Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο το ρύζι, το κρεμμύδι και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Προσθέτουμε την τομάτα και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε το μάραθο, συμπληρώνουμε 2 φλυτζάνια νερό και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά. Προς το τελείωμα της γέμισης, ανοίγουμε τις κονσέρβες και προσθέτουμε όλο το περιεχόμενό της στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας παράλληλα. Αφαιρούμε από τη φωτιά και γεμίζουμε με ένα κουτάλι τα φύλλα του μαρουλιού, τυλίγοντας σε ντολμά. Τοποθετούμε τους μαρουλοντολμάδες στον πάτο της κατσαρόλας, συμπληρώνουμε με νερό μέχρι να σκεπαστούν, καλύπτουμε με πιάτο και μαγειρεύουμε για 35 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία. * Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ζωμό του βρασμού για να κάνουμε αυγολέμονο

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Μαρουλοντολμάδες με ρύζι και γαύρο TRATA
  • 2 κονσέρβες γαύρος TRATA
  • 2 τεμ. Ελληνικό μαρούλι
  • 200 γρ. ρύζι γλασέ
  • 1 τεμ. κρεμμύδι ξερό
  • 1 τεμ. τομάτα
  • 2 τεμ. κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 1/3 μάτσου μάραθο
  • 4 κτσ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Καθαρίζουμε και πλένουμε το μαρούλι. Το ζεματίζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσει. Το σουρώνουμε, κρυώνουμε και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε. Πλένουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το κόβουμε σε ψιλές ροδέλες. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε την τομάτα. Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο το ρύζι, το κρεμμύδι και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Προσθέτουμε την τομάτα και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε το μάραθο, συμπληρώνουμε 2 φλυτζάνια νερό και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά. Προς το τελείωμα της γέμισης, ανοίγουμε τις κονσέρβες και προσθέτουμε όλο το περιεχόμενό της στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας παράλληλα. Αφαιρούμε από τη φωτιά και γεμίζουμε με ένα κουτάλι τα φύλλα του μαρουλιού, τυλίγοντας σε ντολμά. Τοποθετούμε τους μαρουλοντολμάδες στον πάτο της κατσαρόλας, συμπληρώνουμε με νερό μέχρι να σκεπαστούν, καλύπτουμε με πιάτο και μαγειρεύουμε για 35 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία.

* Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ζωμό του βρασμού για να κάνουμε αυγολέμονο

Χρόνος Προετοιμασίας: 1 ώρα και 30 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή