Λαζάνια με σπανάκι, φινόκιο, γαύρο TRATA και μανιτάρια
    Υλικά
  • 2 κονσέρβες γαύρος TRATA
  • 500 γρ. φύλλο για λαζάνια
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 2 τεμ. φινόκιο
  • 1 τεμ. κρεμμύδι ξερό
  • 2 τεμ. κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 500 γρ. λευκά μανιτάρια
  • 1 μάτσο σχοινόπρασο
  • 200 γρ. τυρί Πεκορίνο Ρομάνο
  • 1 φλ. λευκό κρασί
  • 4 κτσ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 1 ώρα και 45 λεπτά

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά μας. Ψιλοκόβουμε το σπανάκι, το φινόκιο, το σχοινόπρασο και τα κρεμμύδια. Κόβουμε σε ψιλές φέτες τα μανιτάρια. Τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη το Πεκορίνο. Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το κρασί, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 25 λεπτά. Λαδώνουμε ένα παραλληλόγραμμο πιρέξ. Τοποθετούμε μία στρώση λαζάνια, γεμίζουμε με το μείγμα, προσθέτουμε τον γαύρο TRATA πάλι λαζάνια και καλύπτουμε με μείγμα. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC για 50 λεπτά. * Προαιρετικά μπορούμε να σερβίρουμε με σάλτσα τομάτα. ** Μπορείτε, εάν θέλετε, να βράσετε προηγουμένως τα λαζάνια.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Λαζάνια με σπανάκι, φινόκιο, γαύρο TRATA και μανιτάρια
  • 2 κονσέρβες γαύρος TRATA
  • 500 γρ. φύλλο για λαζάνια
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 2 τεμ. φινόκιο
  • 1 τεμ. κρεμμύδι ξερό
  • 2 τεμ. κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 500 γρ. λευκά μανιτάρια
  • 1 μάτσο σχοινόπρασο
  • 200 γρ. τυρί Πεκορίνο Ρομάνο
  • 1 φλ. λευκό κρασί
  • 4 κτσ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά μας. Ψιλοκόβουμε το σπανάκι, το φινόκιο, το σχοινόπρασο και τα κρεμμύδια. Κόβουμε σε ψιλές φέτες τα μανιτάρια. Τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη το Πεκορίνο. Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το κρασί, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 25 λεπτά. Λαδώνουμε ένα παραλληλόγραμμο πιρέξ. Τοποθετούμε μία στρώση λαζάνια, γεμίζουμε με το μείγμα, προσθέτουμε τον γαύρο TRATA πάλι λαζάνια και καλύπτουμε με μείγμα. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC για 50 λεπτά.

* Προαιρετικά μπορούμε να σερβίρουμε με σάλτσα τομάτα.

** Μπορείτε, εάν θέλετε, να βράσετε προηγουμένως τα λαζάνια.

Χρόνος Προετοιμασίας: 1 ώρα και 45 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή