Κολοκυθάκια γεμιστά με τόνο TRATA & σάλτσα λεμονιού
    Υλικά
  • 2 κονσέρβες τόνος σε νερό TRATA
  • 8 τεμ. κολοκύθια
  • 1 τεμ. κρεμμύδι ξερό
  • 2 τεμ. κρεμμυδάκια φρέσκα
  • ½ κιλό καυκαλήθρες
  • 1 μάτσο chives (σχινόπρασο)
  • 4 κτσ. ελαιόλαδο
  • χυμός 2 λεμονιών
  • 1 κτγ. κορνφλαουερ
  • αλάτι, πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά. Αδειάζουμε τα κολοκυθάκια και ψιλοκόβουμε τη σάρκα τους. Ψιλοκόβουμε, επίσης, τα κρεμμύδια, τις καυκαλήθρες και το σχινόπρασο. Τα τσιγαρίζουμε σε μία κατσαρόλα με ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε για 12 λεπτά. Ανοίγουμε τις κονσέρβες του τόνου, τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Βάζουμε τη γέμιση στα κολοκυθάκια και τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα. Καλύπτουμε με νερό και τα σκεπάζουμε με πιάτο. Μαγειρεύουμε σε σταθερή χαμηλή θερμοκρασία για 45 λεπτά. Μόλις ετοιμαστούν, τα αφαιρούμε από τη φωτιά και διαλύουμε το κορνφλάουερ με το χυμό λεμονιών. Προσθέτουμε το χυμό στο ζωμό και ανακατεύουμε μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα. Σερβίρουμε τα κολοκυθάκια, περιχύνοντας με τη σάλτσα.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Κολοκυθάκια γεμιστά με τόνο TRATA & σάλτσα λεμονιού
  • 2 κονσέρβες τόνος σε νερό TRATA
  • 8 τεμ. κολοκύθια
  • 1 τεμ. κρεμμύδι ξερό
  • 2 τεμ. κρεμμυδάκια φρέσκα
  • ½ κιλό καυκαλήθρες
  • 1 μάτσο chives (σχινόπρασο)
  • 4 κτσ. ελαιόλαδο
  • χυμός 2 λεμονιών
  • 1 κτγ. κορνφλαουερ
  • αλάτι, πιπέρι

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά. Αδειάζουμε τα κολοκυθάκια και ψιλοκόβουμε τη σάρκα τους. Ψιλοκόβουμε, επίσης, τα κρεμμύδια, τις καυκαλήθρες και το σχινόπρασο. Τα τσιγαρίζουμε σε μία κατσαρόλα με ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε για 12 λεπτά. Ανοίγουμε τις κονσέρβες του τόνου, τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Βάζουμε τη γέμιση στα κολοκυθάκια και τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα. Καλύπτουμε με νερό και τα σκεπάζουμε με πιάτο. Μαγειρεύουμε σε σταθερή χαμηλή θερμοκρασία για 45 λεπτά. Μόλις ετοιμαστούν, τα αφαιρούμε από τη φωτιά και διαλύουμε το κορνφλάουερ με το χυμό λεμονιών. Προσθέτουμε το χυμό στο ζωμό και ανακατεύουμε μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα. Σερβίρουμε τα κολοκυθάκια, περιχύνοντας με τη σάλτσα.

Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή