Φάβα με λαχανικά και γαύρο TRATA
    Υλικά
  • 2 κονσέρβες γαύρος πικάντικος TRATA
  • 200 γρ. φάβα Σαντορίνης
  • 6 φλ. νερό
  • 1 τεμ. κρεμμύδι ξερό
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 4 κτσ. Ελαιόλαδο
  • 1 τεμ. πιπεριά κίτρινη
  • 1 τεμ. πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 τεμ. κολοκυθάκι
  • 1/3 μάτσου φασκόμηλο
  • αλάτι, πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 1 ώρα και 15 λεπτά

Σε μία κατσαρόλα τοποθετούμε τα υλικά της φάβας και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 1 ώρα. Ανακατεύουμε ανάτακτικά χρονικά διαστήματα και μόλις η φάβα αρχίσει να διαλύεται, την πολτοποιούμε με ένα μπλέντερ. Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε σε λωρίδες τα λαχανικά. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το φασκόμηλο. Ανοίγουμε την κονσέρβα και ξεχωρίζουμε προσεχτικά τα φιλέτα του γαύρου. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε τα λαχανικά στη σάλτσα της κονσέρβας μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το γαύρο και το φασκόμηλο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τη φάβα και από πάνω το γαύρο με τα λαχανικά. Σερβίρεται και σαν κρύο πιάτο. Στη φάβα μπορούμε να προσθέσουμε γλυκάνισο για να δώσουμε περισσότερο άρωμα.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Φάβα με λαχανικά και γαύρο TRATA
  • 2 κονσέρβες γαύρος πικάντικος TRATA
  • 200 γρ. φάβα Σαντορίνης
  • 6 φλ. νερό
  • 1 τεμ. κρεμμύδι ξερό
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 4 κτσ. Ελαιόλαδο
  • 1 τεμ. πιπεριά κίτρινη
  • 1 τεμ. πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 τεμ. κολοκυθάκι
  • 1/3 μάτσου φασκόμηλο
  • αλάτι, πιπέρι

Σε μία κατσαρόλα τοποθετούμε τα υλικά της φάβας και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 1 ώρα. Ανακατεύουμε ανάτακτικά χρονικά διαστήματα και μόλις η φάβα αρχίσει να διαλύεται, την πολτοποιούμε με ένα μπλέντερ. Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε σε λωρίδες τα λαχανικά. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το φασκόμηλο. Ανοίγουμε την κονσέρβα και ξεχωρίζουμε προσεχτικά τα φιλέτα του γαύρου. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε τα λαχανικά στη σάλτσα της κονσέρβας μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το γαύρο και το φασκόμηλο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τη φάβα και από πάνω το γαύρο με τα λαχανικά. Σερβίρεται και σαν κρύο πιάτο. Στη φάβα μπορούμε να προσθέσουμε γλυκάνισο για να δώσουμε περισσότερο άρωμα.

Χρόνος Προετοιμασίας: 1 ώρα και 15 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή