Bruschetta με σαρδέλες TRATA, ρόκα και τομάτα
    Υλικά
  • 2 κονσέρβες σαρδέλες TRATA
  • 400 γρ. ψωμί χωριάτικο
  • 2 τεμ. τομάτες
  • 2 μάτσα ρόκα
  • 4 κτσ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 1 ώρα και 15 λεπτά

Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τις τομάτες σε μικρούς κύβους. Καθαρίζουμε και ξεπλένουμε τα φύλλα της ρόκας και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Κόβουμε σε φέτες το χωριάτικο ψωμί. Με ένα πινέλο αλείφουμε με το ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC μέχρι να ροδίσουν. Ανοίγουμε την κονσέρβα, ξεχωρίζουμε προσεχτικά τα φιλέτα της σαρδέλας και αφαιρούμε το κόκαλο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την τομάτα, το ελαιόλαδο και την αρωματισμένη σάλτσα της κονσέρβας. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Βγάζουμε το ψωμί από το φούρνο και καλύπτουμε την επιφάνειά του με το μείγμα της τομάτας. Μπορούμε είτε να τοποθετήσουμε τα φύλλα της ρόκας από κάτω, προσθέτοντας τα φιλέτα της σαρδέλας, είτε να τοποθετήσουμε σαν βάση τις σαρδέλες και να γαρνίρουμε με τα φύλλα της ρόκας. *Όταν ψήνουμε ψωμί στο φούρνο, για να γίνει πιο τραγανό, θα πρέπει να το αφήσουμε μερικά λεπτά για να κρυώσει.• Μπορούμε να περιχύσουμε τα φύλλα της ρόκας με τη σάλτσα της κονσέρβας για να προσθέσουμε περισσότερη γεύση.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Bruschetta με σαρδέλες TRATA, ρόκα και τομάτα
  • 2 κονσέρβες σαρδέλες TRATA
  • 400 γρ. ψωμί χωριάτικο
  • 2 τεμ. τομάτες
  • 2 μάτσα ρόκα
  • 4 κτσ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τις τομάτες σε μικρούς κύβους. Καθαρίζουμε και ξεπλένουμε τα φύλλα της ρόκας και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Κόβουμε σε φέτες το χωριάτικο ψωμί. Με ένα πινέλο αλείφουμε με το ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC μέχρι να ροδίσουν. Ανοίγουμε την κονσέρβα, ξεχωρίζουμε προσεχτικά τα φιλέτα της σαρδέλας και αφαιρούμε το κόκαλο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την τομάτα, το ελαιόλαδο και την αρωματισμένη σάλτσα της κονσέρβας. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Βγάζουμε το ψωμί από το φούρνο και καλύπτουμε την επιφάνειά του με το μείγμα της τομάτας. Μπορούμε είτε να τοποθετήσουμε τα φύλλα της ρόκας από κάτω, προσθέτοντας τα φιλέτα της σαρδέλας, είτε να τοποθετήσουμε σαν βάση τις σαρδέλες και να γαρνίρουμε με τα φύλλα της ρόκας.

*Όταν ψήνουμε ψωμί στο φούρνο, για να γίνει πιο τραγανό, θα πρέπει να το αφήσουμε μερικά λεπτά για να κρυώσει.• Μπορούμε να περιχύσουμε τα φύλλα της ρόκας με τη σάλτσα της κονσέρβας για να προσθέσουμε περισσότερη γεύση.

Χρόνος Προετοιμασίας: 1 ώρα και 15 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή