Ψητός γαύρος TRATA on ice με αρωματικό πιλάφι
    Υλικά
  • 1 συσκευασία κατεψυγμένο φιλέτο γαύρου TRATA on ice (400γρ.)
  • 2 φλ. ρύζι για πιλάφι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • ½ κ.γ. κουρκουμά
  • ¼ κ.γ. κανέλλα
  • 3 κ.σ. σταφίδες μαύρες
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι
  • 1φλ. λευκό κρασί
  • 4 φλ. ζωμό λαχανικών
  • Χυμό από 1 πορτοκάλι
  • Φέτες από 1 λεμόνι
  • 3 σπόρους κάρδαμου
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι - Πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 1 ώρα

Ρίχνουμε τον γαύρο σε ένα μπολ, προσθέτουμε φρέσκια ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο ανακατεύουμε και τον αφήνουμε να μαριναριστεί. Σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο, το ρυζι, αλάτι πιπέρι και το κουκουνάρι. Ρίχνουμε το κάρδαμο, τον κουρκουμά, την κανέλλα, τις σταφίδες, το λευκό κρασί, το χυμό πορτοκαλιού το ζωμό λαχανικών, τον μαϊντανό και αφήνουμε το ρύζι να πάρει μία βράση. Στη συνέχεια απλώνουμε ομοιόμορφα το ρύζι σε ένα ταψί ριχνουμε βούτυρο, από πάνω στρώνουμε τα φιλέτα γαύρου, λίγο μαϊντανό, τις φέτες λεμονιού και ψήνουμε στους 170-180 βαθμούς για 10-15 λεπτά, μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά. Πασπαλίζουμε με φρέσκια ρίγανη και σερβίρουμε.

https://www.youtube.com/watch?v=fvrOTDIjzSc

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Ψητός γαύρος TRATA on ice με αρωματικό πιλάφι
  • 1 συσκευασία κατεψυγμένο φιλέτο γαύρου TRATA on ice (400γρ.)
  • 2 φλ. ρύζι για πιλάφι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • ½ κ.γ. κουρκουμά
  • ¼ κ.γ. κανέλλα
  • 3 κ.σ. σταφίδες μαύρες
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι
  • 1φλ. λευκό κρασί
  • 4 φλ. ζωμό λαχανικών
  • Χυμό από 1 πορτοκάλι
  • Φέτες από 1 λεμόνι
  • 3 σπόρους κάρδαμου
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι - Πιπέρι

Ρίχνουμε τον γαύρο σε ένα μπολ, προσθέτουμε φρέσκια ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο ανακατεύουμε και τον αφήνουμε να μαριναριστεί.
Σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο, το ρυζι, αλάτι πιπέρι και το κουκουνάρι. Ρίχνουμε το κάρδαμο, τον κουρκουμά, την κανέλλα, τις σταφίδες, το λευκό κρασί, το χυμό πορτοκαλιού το ζωμό λαχανικών, τον μαϊντανό και αφήνουμε το ρύζι να πάρει μία βράση.
Στη συνέχεια απλώνουμε ομοιόμορφα το ρύζι σε ένα ταψί ριχνουμε βούτυρο, από πάνω στρώνουμε τα φιλέτα γαύρου, λίγο μαϊντανό, τις φέτες λεμονιού και ψήνουμε στους 170-180 βαθμούς για 10-15 λεπτά, μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά. Πασπαλίζουμε με φρέσκια ρίγανη και σερβίρουμε.

https://www.youtube.com/watch?v=fvrOTDIjzSc

Χρόνος Προετοιμασίας: 1 ώρα
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή