Χυλοπίτες με φρέσκια ντομάτα και θράψαλο
    Υλικά
  • για 4 άτομα:
  • 1 συσκευασία θράψαλο Flokos, καθαρισμένο και τεμαχισμένο σε άλμη (350γρ.)
  • 4 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένo
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 250 γρ. ντομάτες τριμμένες
  • 250 γρ. χυλοπίτες
  • Για το σερβίρισμα:
  • 1 κ.σ. κάπαρη
  • Φρέσκα μυρωδικά
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 30'

Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε καλά το θράψαλο. Είναι σημαντικό να είναι τελείως στεγνό. Θα χρησιμοποιήσουμε μία μεγάλη, πλατιά κατσαρόλα (ή ένα τηγάνι με καπάκι) για το μαγείρεμα. Βάζουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το θράψαλο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε σε μέτριας έντασης φωτιά για 5 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να βράζει. Στη συνέχεια, βάζουμε και τις χυλοπίτες. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε για 10 περίπου λεπτά ή μέχρι τα ζυμαρικά να είναι έτοιμα. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, προσθέτουμε την κάπαρη και τα μυρωδικά και έπειτα, σερβίρουμε. Για περισσότερες συνταγές με θράψαλο, κατεβάστε το e-book μας μ' ένα click εδώ!  

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Χυλοπίτες με φρέσκια ντομάτα και θράψαλο
  • για 4 άτομα:
  • 1 συσκευασία θράψαλο Flokos, καθαρισμένο και τεμαχισμένο σε άλμη (350γρ.)
  • 4 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένo
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 250 γρ. ντομάτες τριμμένες
  • 250 γρ. χυλοπίτες
  • Για το σερβίρισμα:
  • 1 κ.σ. κάπαρη
  • Φρέσκα μυρωδικά

Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε καλά το θράψαλο. Είναι σημαντικό να είναι τελείως στεγνό. Θα χρησιμοποιήσουμε μία μεγάλη, πλατιά κατσαρόλα (ή ένα τηγάνι με καπάκι) για το μαγείρεμα. Βάζουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το θράψαλο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε σε μέτριας έντασης φωτιά για 5 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να βράζει. Στη συνέχεια, βάζουμε και τις χυλοπίτες. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε για 10 περίπου λεπτά ή μέχρι τα ζυμαρικά να είναι έτοιμα. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, προσθέτουμε την κάπαρη και τα μυρωδικά και έπειτα, σερβίρουμε.

Για περισσότερες συνταγές με θράψαλο, κατεβάστε το e-book μας μ’ ένα click εδώ!

 

Χρόνος Προετοιμασίας: 30'
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή