Χυλοπίτες με λαχανικά και καπνιστό τόνο TRATA
    Υλικά
  • 2 Κονσέρβες τόνο καπνιστό TRATA
  • 500γρ Χυλοπίτες
  • 250γρ Ντοματίνια
  • 1 Σκελίδα σκόρδο
  • Μισή κουταλιά γλυκού ζάχαρη
  • 4 Κλωνάρια βασιλικό
  • 10 Σπαράγγια
  • 2 Κολοκυθάκια
  • 1 Μελιτζάνα
  • 50ml ζωμό λαχανικών
  • 1 Κλωνάρι δενδρολίβανο
  • 1 Κλωνάρι θυμάρι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά

Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί. Προσθέτουμε το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το θυμάρι, το δενδρολίβανο και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 140 βαθμούς για μία περίπου ώρα. Καθαρίζουμε τα σπαράγγια, τα μπλανσάρουμε σε αλατισμένο νερό για ένα λεπτό και τα περνάμε αμέσως σε κρύο νερό. Βράζουμε τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό. αλατίζουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια, ρίχνουμε ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε ένα σχαροτήγανο. Σωτάρουμε σε ένα βαθύ τηγάνι τύπου γουόκ, λίγη ποσότητα από τα ψητά ντοματίνια, τα ψητά λαχανικά και τα μπλανσαρισμένα σπαράγγια. Προσθέτουμε τις χυλοπίτες, τα υπόλοιπα ντοματίνια και τα ψητά λαχανικά. Στο τέλος βάζουμε τον καπνιστό τόνο με το λάδι του. Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο βασιλικό ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Μία συνταγή από τον Chef Aλέξανδρο Φουρούλη για το Chef στον αέρα SKAI

https://www.youtube.com/watch?v=nEPwIjxvPuI

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Χυλοπίτες με λαχανικά και καπνιστό τόνο TRATA
  • 2 Κονσέρβες τόνο καπνιστό TRATA
  • 500γρ Χυλοπίτες
  • 250γρ Ντοματίνια
  • 1 Σκελίδα σκόρδο
  • Μισή κουταλιά γλυκού ζάχαρη
  • 4 Κλωνάρια βασιλικό
  • 10 Σπαράγγια
  • 2 Κολοκυθάκια
  • 1 Μελιτζάνα
  • 50ml ζωμό λαχανικών
  • 1 Κλωνάρι δενδρολίβανο
  • 1 Κλωνάρι θυμάρι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί. Προσθέτουμε το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το θυμάρι, το δενδρολίβανο και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 140 βαθμούς για μία περίπου ώρα.
Καθαρίζουμε τα σπαράγγια, τα μπλανσάρουμε σε αλατισμένο νερό για ένα λεπτό και τα περνάμε αμέσως σε κρύο νερό. Βράζουμε τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό. αλατίζουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια, ρίχνουμε ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε ένα σχαροτήγανο. Σωτάρουμε σε ένα βαθύ τηγάνι τύπου γουόκ, λίγη ποσότητα από τα ψητά ντοματίνια, τα ψητά λαχανικά και τα μπλανσαρισμένα σπαράγγια. Προσθέτουμε τις χυλοπίτες, τα υπόλοιπα ντοματίνια και τα ψητά λαχανικά. Στο τέλος βάζουμε τον καπνιστό τόνο με το λάδι του. Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο βασιλικό ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Μία συνταγή από τον Chef Aλέξανδρο Φουρούλη για το Chef στον αέρα SKAI

https://www.youtube.com/watch?v=nEPwIjxvPuI

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή