Φάβα με χταπόδι TRATA
    Υλικά
  • 2 κονσέρβες χταπόδι σε φυσικό χυμό TRATA 100 γρ.
  • 300 γρ. φασόλια λευκά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
  • 1 καρότο σε φέτες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κόκκινες πιπεριές
  • 2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 4 ρεπανάκια σε λεπτές φέτες
  • 1 λεμόνι σε φέτες
  • Λίγη ρόκα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 2 ώρες και 50 λεπτά

Θα χρησιμοποιήσουμε ένα μεγάλο μπολ ή κατσαρόλα για να μουλιάσουμε τα όσπρια. Τα ξερά όσπρια με τη διαδικασία αυτή τριπλασιάζουν τον όγκο τους, οπότε θα πρέπει να διαλέξουμε ένα άνετο δοχείο. Αφήστε τα σε ζεστό νερό, ίσο με το τριπλάσιο του βάρους τους (900 γρ. δηλαδή για τη συνταγή αυτή) για 2 ώρες, μέχρι να φουσκώσουν. Δυο ώρες μετά, στραγγίζουμε και μεταφέρουμε σε μία κατσαρόλα, γεμίζουμε με ζεστό νερό, βάζουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι, αλατίζουμε και βράζουμε για 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Παράλληλα, ψήνουμε τις πιπεριές σε καυτό τηγάνι χωρίς λάδι, ή στο grill για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να καεί η φλούδα τους. Αφήνουμε να κρυώσουν, ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε λωρίδες. Όταν τα όσπρια είναι έτοιμα, στραγγίζουμε και πολτοποιούμε. Διορθώνουμε τη γεύση σε αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε τη φάβα χλιαρή, με τις πιπεριές, τα λαχανικά, λίγο ελαιόλαδο και το χταπόδι.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Φάβα με χταπόδι TRATA
  • 2 κονσέρβες χταπόδι σε φυσικό χυμό TRATA 100 γρ.
  • 300 γρ. φασόλια λευκά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
  • 1 καρότο σε φέτες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κόκκινες πιπεριές
  • 2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 4 ρεπανάκια σε λεπτές φέτες
  • 1 λεμόνι σε φέτες
  • Λίγη ρόκα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Θα χρησιμοποιήσουμε ένα μεγάλο μπολ ή κατσαρόλα για να μουλιάσουμε τα όσπρια. Τα ξερά όσπρια με τη διαδικασία αυτή τριπλασιάζουν τον όγκο τους, οπότε θα πρέπει να διαλέξουμε ένα άνετο δοχείο. Αφήστε τα σε ζεστό νερό, ίσο με το τριπλάσιο του βάρους τους (900 γρ. δηλαδή για τη συνταγή αυτή) για 2 ώρες, μέχρι να φουσκώσουν. Δυο ώρες μετά, στραγγίζουμε και μεταφέρουμε σε μία κατσαρόλα, γεμίζουμε με ζεστό νερό, βάζουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι, αλατίζουμε και βράζουμε για 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Παράλληλα, ψήνουμε τις πιπεριές σε καυτό τηγάνι χωρίς λάδι, ή στο grill για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να καεί η φλούδα τους. Αφήνουμε να κρυώσουν, ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε λωρίδες.

Όταν τα όσπρια είναι έτοιμα, στραγγίζουμε και πολτοποιούμε. Διορθώνουμε τη γεύση σε αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε τη φάβα χλιαρή, με τις πιπεριές, τα λαχανικά, λίγο ελαιόλαδο και το χταπόδι.

Χρόνος Προετοιμασίας: 2 ώρες και 50 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή