Τονοπιτάκια με καπνιστό τόνο TRATA
    Υλικά
  • 2 κονσέρβες καπνιστό τόνο TRATA (320 γρ.)
  • 10 φύλλα κρούστας
  • 3 αβγά
  • 1 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 6-7 κλων. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Ηλιέλαιο (για το τηγάνισμα)
  • Τοματοσαλάτα με μυρωδικά (για το σερβίρισμα)
  • Αλάτι - πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά

Κόβουμε τα φύλλα κρούστας σε μακρόστενες λωρίδες. Για τη γέμιση: βάζουμε σε μπολ τον καπνιστό τόνο, τα βρασμένα σφιχτά αβγά ψιλοκομμένα, το σκόρδο, τον μαϊντανό, πιπέρι, αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε δύο μακρόστενα φύλλα κρούστας, βάζουμε στην άκρη τους λίγη από τη γέμιση με τον τόνο και τα τυλίγουμε σε σχήμα τριγωνικό. Έπειτα τα τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο μέχρι να ροδίσουν και τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε τα τονοπιτάκια με ντοματοσαλάτα.

https://www.youtube.com/watch?v=8mtHz2yFzRw

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Τονοπιτάκια με καπνιστό τόνο TRATA
  • 2 κονσέρβες καπνιστό τόνο TRATA (320 γρ.)
  • 10 φύλλα κρούστας
  • 3 αβγά
  • 1 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 6-7 κλων. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Ηλιέλαιο (για το τηγάνισμα)
  • Τοματοσαλάτα με μυρωδικά (για το σερβίρισμα)
  • Αλάτι - πιπέρι

Κόβουμε τα φύλλα κρούστας σε μακρόστενες λωρίδες.
Για τη γέμιση: βάζουμε σε μπολ τον καπνιστό τόνο, τα βρασμένα σφιχτά αβγά ψιλοκομμένα, το σκόρδο, τον μαϊντανό, πιπέρι, αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
Απλώνουμε δύο μακρόστενα φύλλα κρούστας, βάζουμε στην άκρη τους λίγη από τη γέμιση με τον τόνο και τα τυλίγουμε σε σχήμα τριγωνικό. Έπειτα τα τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο μέχρι να ροδίσουν και τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε τα τονοπιτάκια με ντοματοσαλάτα.

https://www.youtube.com/watch?v=8mtHz2yFzRw

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή