Σπαγγέτι με σπανάκι, άνηθο και καπνιστό τόνο TRATA από την Ελένη Ψυχούλη
    Υλικά
  • 2 κονσέρβες καπνιστό τόνο TRATA στραγγισμένο
  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 500 γρ. σπανάκι
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • Aλάτι-πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά

Βράζουμε τα μακαρόνια. Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα μεγάλο, τηγάνι, με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το σπανάκι, αλατίζουμε, ανακατεύουμε για 1 λεπτό περίπου,μέχρι να χάσει τον όγκο του και να απορροφήσει τα νερά του. Προσθέτουμε τα μακαρόνια, τον άνηθο και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τον τόνο. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tip: Αντί για σπαγγέτι μπορούμε να βάλουμε όποιο ζυμαρικό αγαπάμε.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Σπαγγέτι με σπανάκι, άνηθο και καπνιστό τόνο TRATA από την Ελένη Ψυχούλη
  • 2 κονσέρβες καπνιστό τόνο TRATA στραγγισμένο
  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 500 γρ. σπανάκι
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • Aλάτι-πιπέρι

Βράζουμε τα μακαρόνια. Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα μεγάλο, τηγάνι, με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το σπανάκι, αλατίζουμε, ανακατεύουμε για 1 λεπτό περίπου,μέχρι να χάσει τον όγκο του και να απορροφήσει τα νερά του. Προσθέτουμε τα μακαρόνια, τον άνηθο και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τον τόνο. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tip:
Αντί για σπαγγέτι μπορούμε να βάλουμε όποιο ζυμαρικό αγαπάμε.

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή