Σαλάτα με χταποδάκι TRATA και ταχίνι
    Υλικά
  • 1 κονσέρβα χταπόδι TRATA σε φυσικό χυμό
  • 2 λευκά παντζάρια
  • 2 κίτρινα παντζάρια
  • 4 μεγάλα καρότα
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι
  • 100 γρ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 100 γρ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 λεμόνι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ταχίνι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 6 κ.σ. χυμούς από το μαρινάρισμα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά

Στραγγίζουμε το χταπόδι από τα υγρά του. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λεμόνι, το ελαιόλαδο και το χταπόδι. Το αφήνουμε για 15΄. Ετοιμάζουμε τη σαλάτα. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά. Κόβουμε τους βολβούς σε λεπτές φέτες και στη συνέχεια σε κύβους. Καθαρίζουμε τα καρότα, τα κόβουμε σε μπαστούνια και στη συνέχεια σε κύβους. Κάνουμε το ίδιο και με το κρεμμύδι. Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα μυρωδικά και ανακατεύουμε. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα μπολ βάζουμε τη μουστάρδα, το ταχίνι και τα υγρά από το μαρινάρισμα. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μία ωραία δεμένη σάλτσα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα. Ανακατεύουμε τη σάλτσα με τη σάλτσα και σερβίρουμε με το μαριναρισμένο χταπόδι στην κορυφή.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Σαλάτα με χταποδάκι TRATA και ταχίνι
  • 1 κονσέρβα χταπόδι TRATA σε φυσικό χυμό
  • 2 λευκά παντζάρια
  • 2 κίτρινα παντζάρια
  • 4 μεγάλα καρότα
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι
  • 100 γρ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 100 γρ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 λεμόνι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ταχίνι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 6 κ.σ. χυμούς από το μαρινάρισμα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Στραγγίζουμε το χταπόδι από τα υγρά του. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λεμόνι, το ελαιόλαδο και το χταπόδι. Το αφήνουμε για 15΄.

Ετοιμάζουμε τη σαλάτα. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά. Κόβουμε τους βολβούς σε λεπτές φέτες και στη συνέχεια σε κύβους. Καθαρίζουμε τα καρότα, τα κόβουμε σε μπαστούνια και στη συνέχεια σε κύβους. Κάνουμε το ίδιο και με το κρεμμύδι. Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα μυρωδικά και ανακατεύουμε.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα μπολ βάζουμε τη μουστάρδα, το ταχίνι και τα υγρά από το μαρινάρισμα. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μία ωραία δεμένη σάλτσα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα. Ανακατεύουμε τη σάλτσα με τη σάλτσα και σερβίρουμε με το μαριναρισμένο χταπόδι στην κορυφή.

Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή