Σαλάτα με φασόλια, θράψαλο FLOKOS και βασιλικό
    Υλικά
  • Υλικά για 4 άτομα:
  • 2 κονσέρβες θράψαλο Flokos, καθαρισμένο και τεμαχισμένο σε άλμη (350 γρ. έκαστο)
  • 400 γρ. φασόλια βρασμένα
  • 200 γρ. βασιλικός
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 200 γρ. κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 λεμόνι το χυμό του
  • Αλάτι και πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 20', Χρόνος μαγειρέματος: 10΄

Αλέθουμε το βασιλικό, το ελαιόλαδο και το σκόρδο μέχρι να έχουμε ένα σφιχτό πέστο. Αλατίζουμε και αφήνουμε στο πλάι μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε. Ξεπλένουμε το θράψαλο και το στεγνώνουμε. Ανακατεύουμε με το πέστο βασιλικού. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάχανο, τα φασόλια, το κρεμμυδάκι και το θράψαλο. Σερβίρουμε με φρέσκο πιπέρι και χυμό λεμονιού. Για περισσότερες συνταγές με θράψαλο, κατεβάστε το e-book μας μ' ένα click εδώ!

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Σαλάτα με φασόλια, θράψαλο FLOKOS και βασιλικό
  • Υλικά για 4 άτομα:
  • 2 κονσέρβες θράψαλο Flokos, καθαρισμένο και τεμαχισμένο σε άλμη (350 γρ. έκαστο)
  • 400 γρ. φασόλια βρασμένα
  • 200 γρ. βασιλικός
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 200 γρ. κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 λεμόνι το χυμό του
  • Αλάτι και πιπέρι

Αλέθουμε το βασιλικό, το ελαιόλαδο και το σκόρδο μέχρι να έχουμε ένα σφιχτό πέστο. Αλατίζουμε και αφήνουμε στο πλάι μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Ξεπλένουμε το θράψαλο και το στεγνώνουμε. Ανακατεύουμε με το πέστο βασιλικού.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάχανο, τα φασόλια, το κρεμμυδάκι και το θράψαλο. Σερβίρουμε με φρέσκο πιπέρι και χυμό λεμονιού.

Για περισσότερες συνταγές με θράψαλο, κατεβάστε το e-book μας μ’ ένα click εδώ!

Χρόνος Προετοιμασίας: 20', Χρόνος μαγειρέματος: 10΄
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή