Σαλάτα με φακές, καπνιστό τόνο TRATA και κατίκι
    Υλικά
  • 1 κονσέρβα καπνιστός τόνος TRATA
  • 300 γρ. φακές
  • 100 γρ. κατίκι
  • 4 πιπεριές κόκκινες, ψιλοκομμένες
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 40 λεπτά

Βράζουμε τις φακές σε άφθονο νερό. Θα πρέπει να είναι μαλακές αλλά να κρατάνε. Θα χρειαστούν 30 περίπου λεπτά. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα βάζο, βάζουμε τη μουστάρδα, το ξύδι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μία κρεμώδη σάλτσα. Όταν οι φακές είναι έτοιμες, τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τις φακές και τη σάλτσα που ετοιμάσαμε. Ανακατεύουμε με το τυρί και σερβίρουμε με τον τόνο στην κορυφή.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Σαλάτα με φακές, καπνιστό τόνο TRATA και κατίκι
  • 1 κονσέρβα καπνιστός τόνος TRATA
  • 300 γρ. φακές
  • 100 γρ. κατίκι
  • 4 πιπεριές κόκκινες, ψιλοκομμένες
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο

Βράζουμε τις φακές σε άφθονο νερό. Θα πρέπει να είναι μαλακές αλλά να κρατάνε. Θα χρειαστούν 30 περίπου λεπτά.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα βάζο, βάζουμε τη μουστάρδα, το ξύδι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μία κρεμώδη σάλτσα.
Όταν οι φακές είναι έτοιμες, τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τις φακές και τη σάλτσα που ετοιμάσαμε. Ανακατεύουμε με το τυρί και σερβίρουμε με τον τόνο στην κορυφή.

Χρόνος Προετοιμασίας: 40 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή