Σαλάτα με τραγανό γαύρο TRATA on ice & πικάντικη μαγιονέζα
    Υλικά
  • 1 συσκ. φρεσκοκατεψυγμένων φιλέτων γαύρου Αιγαίου Trata on Ice (400 γρ.)
  • 200 γρ. μαγιονέζα
  • 10 γρ. κάρι
  • 10 γρ. καπνιστή πάπρικα
  • 30 γρ. κάππαρη ψιλοκομμένη
  • 2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. λάδι για τηγάνισμα
  • Φύλλα πράσινης σαλάτας (για το σερβίρισμα)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 25 minutes

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, το κρεμμυδάκι, τα μπαχαρικά και την κάππαρη. Αφήνουμε τη σάλτσα σε ένα μπολάκι μέχρι να σερβίρουμε.Ετοιμάζουμε το γαύρο, αλευρώνουμε και αφήνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι να κάψει καλά. Τηγανίζουμε το γαύρο σε δόσεις. Θα χρειαστούμε τρία περίπου λεπτά από κάθε πλευρά. Στρώνουμε τα φύλλα της σαλάτας σε ένα μπολ. Βάζουμε το γαύρο και τη σάλτσα από πάνω και σερβίρουμε.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Σαλάτα με τραγανό γαύρο TRATA on ice & πικάντικη μαγιονέζα
  • 1 συσκ. φρεσκοκατεψυγμένων φιλέτων γαύρου Αιγαίου Trata on Ice (400 γρ.)
  • 200 γρ. μαγιονέζα
  • 10 γρ. κάρι
  • 10 γρ. καπνιστή πάπρικα
  • 30 γρ. κάππαρη ψιλοκομμένη
  • 2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. λάδι για τηγάνισμα
  • Φύλλα πράσινης σαλάτας (για το σερβίρισμα)

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, το κρεμμυδάκι, τα μπαχαρικά και την κάππαρη. Αφήνουμε τη σάλτσα σε ένα μπολάκι μέχρι να σερβίρουμε.Ετοιμάζουμε το γαύρο, αλευρώνουμε και αφήνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι να κάψει καλά. Τηγανίζουμε το γαύρο σε δόσεις. Θα χρειαστούμε τρία περίπου λεπτά από κάθε πλευρά. Στρώνουμε τα φύλλα της σαλάτας σε ένα μπολ. Βάζουμε το γαύρο και τη σάλτσα από πάνω και σερβίρουμε.

Χρόνος Προετοιμασίας: 25 minutes
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή