Σαλάτα με πικάντικη σαρδέλα TRATA, φινόκιο και εσπεριδοειδή
    Υλικά
  • 1 κονσέρβα πικάντικη σαρδέλα TRATA (100 γρ.)
  • 2 μικρά φινόκιο, χωρίς τη φύτρα, σε πολύ λεπτές φέτες
  • 1 μικρό κρεμμύδι σε πολύ λεπτές φέτες
  • 1 μεγάλο πορτοκάλι καθαρισμένο και κομμένο σε φιλέτα
  • ½ ματσ. δυόσμο
  • ½ ματσ. κόλιανδρο
  • 15 τοματίνια
  • 2 κ.σ. κάππαρη ξαρμυρισμένη και στεγνή
  • 2 κ.σ. φιλέ αμυγδάλου
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 5 κρίθινα παξιμάδια
  • ΓΙΑ ΤΟ DRESSING:
  • Χυμό από 1 πορτοκάλι
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα απαλή
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι - πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 25 λεπτά

Τηγανίζουμε την κάππαρη σε ελαιόλαδο, μέχρι να πάρει χρώμα και την βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Για το dressing χτυπάμε στο μούλτι το χυμό πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού, το μέλι, το αλάτι, το πιπέρι και τη μουστάρδα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Για τη σαλάτα ρίχνουμε λίγο χυμό λεμονιού στο φινόκιο και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο, και τον δυόσμο. Έπειτα βάζουμε τα τοματίνια με το χυμό τους, το φιλέ αμυγδάλου, αλάτι, πιπέρι και το φιλέτο πορτοκαλιού. Περιχύνουμε με λίγο από το dressing τη σαλάτα και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια θρυμματίζουμε τα παξιμάδια με το χέρι. Απλώνουμε σε μια πιατέλα το τριμμένο παξιμάδι προσθέτουμε τη σαλάτα, από πάνω βάζουμε τις σαρδέλες και την τηγανιτή κάππαρη. Πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου, περιχύνουμε με λίγο dressing και σερβίρουμε.

https://www.youtube.com/watch?v=j-tWzdemal0

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Σαλάτα με πικάντικη σαρδέλα TRATA, φινόκιο και εσπεριδοειδή
  • 1 κονσέρβα πικάντικη σαρδέλα TRATA (100 γρ.)
  • 2 μικρά φινόκιο, χωρίς τη φύτρα, σε πολύ λεπτές φέτες
  • 1 μικρό κρεμμύδι σε πολύ λεπτές φέτες
  • 1 μεγάλο πορτοκάλι καθαρισμένο και κομμένο σε φιλέτα
  • ½ ματσ. δυόσμο
  • ½ ματσ. κόλιανδρο
  • 15 τοματίνια
  • 2 κ.σ. κάππαρη ξαρμυρισμένη και στεγνή
  • 2 κ.σ. φιλέ αμυγδάλου
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 5 κρίθινα παξιμάδια
  • ΓΙΑ ΤΟ DRESSING:
  • Χυμό από 1 πορτοκάλι
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα απαλή
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι - πιπέρι

Τηγανίζουμε την κάππαρη σε ελαιόλαδο, μέχρι να πάρει χρώμα και την βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Για το dressing χτυπάμε στο μούλτι το χυμό πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού, το μέλι, το αλάτι, το πιπέρι και τη μουστάρδα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Για τη σαλάτα ρίχνουμε λίγο χυμό λεμονιού στο φινόκιο και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο, και τον δυόσμο. Έπειτα βάζουμε τα τοματίνια με το χυμό τους, το φιλέ αμυγδάλου, αλάτι, πιπέρι και το φιλέτο πορτοκαλιού. Περιχύνουμε με λίγο από το dressing τη σαλάτα και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια θρυμματίζουμε τα παξιμάδια με το χέρι.
Απλώνουμε σε μια πιατέλα το τριμμένο παξιμάδι προσθέτουμε τη σαλάτα, από πάνω βάζουμε τις σαρδέλες και την τηγανιτή κάππαρη. Πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου, περιχύνουμε με λίγο dressing και σερβίρουμε.

https://www.youtube.com/watch?v=j-tWzdemal0

Χρόνος Προετοιμασίας: 25 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή