Σαλάτα με λευκά φασόλια, θράψαλο, ψητά αμύγδαλα και ρόκα
    Υλικά
  • για 4 άτομα/μια μεγάλη σαλάτα:
  • 1 συσκευασία θράψαλο Flokos, καθαρισμένο και τεμαχισμένο σε άλμη (350γρ.)
  • 1 λεμόνι, το χυμό του
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Για τη σαλάτα:
  • 500 γρ. λευκά φασόλια, βρασμένα
  • Αλάτι
  • 100 γρ. αμύγδαλα, καβουρντισμένα
  • 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση 
  • 8 αγγουράκια τουρσί, σε φέτες
  • 2 πράσινα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. καλαμπόκι, βρασμένο
  • 2 κόκκινες πιπεριές, σε κύβους
  • Για το σερβίρισμα:
  • Φρέσκα μυρωδικά
  • Φύλλα ρόκας
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 10'

Ξεκινάμε ετοιμάζοντας τη σάλτσα της σαλάτας. Θα χρησιμοποιήσουμε την ίδια σάλτσα, για να μαρινάρουμε το θράψαλο. Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε καλά το θράψαλο. Είναι σημαντικό να είναι τελείως στεγνό. Ανακατεύουμε καλά το λεμόνι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και αδειάζουμε τη σάλτσα σε ένα δοχείο. Προσθέτουμε το θράψαλο και μεταφέρουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη σαλάτα. Χοντροκόβουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι. Σε ένα μπολ βάζουμε τα λευκά φασόλια, τα ντοματίνια, τα αγγουράκια τουρσί, τα κρεμμυδάκια, το καλαμπόκι, τις κόκκινες πιπεριές και τα αμύγδαλα (που κόψαμε στο μούλτι). Προσθέτουμε το θράψαλο και όλη τη σάλτσα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με φρέσκα μυρωδικά και φύλλα ρόκας στην κορυφή. Για περισσότερες συνταγές με θράψαλο, κατεβάστε το e-book μας μ' ένα click εδώ!

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Σαλάτα με λευκά φασόλια, θράψαλο, ψητά αμύγδαλα και ρόκα
  • για 4 άτομα/μια μεγάλη σαλάτα:
  • 1 συσκευασία θράψαλο Flokos, καθαρισμένο και τεμαχισμένο σε άλμη (350γρ.)
  • 1 λεμόνι, το χυμό του
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Για τη σαλάτα:
  • 500 γρ. λευκά φασόλια, βρασμένα
  • Αλάτι
  • 100 γρ. αμύγδαλα, καβουρντισμένα
  • 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση 
  • 8 αγγουράκια τουρσί, σε φέτες
  • 2 πράσινα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. καλαμπόκι, βρασμένο
  • 2 κόκκινες πιπεριές, σε κύβους
  • Για το σερβίρισμα:
  • Φρέσκα μυρωδικά
  • Φύλλα ρόκας

Ξεκινάμε ετοιμάζοντας τη σάλτσα της σαλάτας. Θα χρησιμοποιήσουμε την ίδια σάλτσα, για να μαρινάρουμε το θράψαλο. Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε καλά το θράψαλο. Είναι σημαντικό να είναι τελείως στεγνό. Ανακατεύουμε καλά το λεμόνι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και αδειάζουμε τη σάλτσα σε ένα δοχείο. Προσθέτουμε το θράψαλο και μεταφέρουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη σαλάτα. Χοντροκόβουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι. Σε ένα μπολ βάζουμε τα λευκά φασόλια, τα ντοματίνια, τα αγγουράκια τουρσί, τα κρεμμυδάκια, το καλαμπόκι, τις κόκκινες πιπεριές και τα αμύγδαλα (που κόψαμε στο μούλτι). Προσθέτουμε το θράψαλο και όλη τη σάλτσα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με φρέσκα μυρωδικά και φύλλα ρόκας στην κορυφή.

Για περισσότερες συνταγές με θράψαλο, κατεβάστε το e-book μας μ’ ένα click εδώ!

Χρόνος Προετοιμασίας: 10'
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή