«Ριζότο» πατάτας με φιλέτο γαύρου TRATA & σάλτσα από ψητές ντομάτες
    Υλικά
  • 1 συσκευασία φιλέτο γαύρου κατεψυγμένο TRATA ON ICE (400 γρ.)
  • 4 μεγάλες ντομάτες (2 σε φέτες και 2 ολόκληρες)
  • 1 κρεμμύδι κόκκινο μεγάλο σε φέτες
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 φλ. λευκό κρασί
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 3 πατάτες
  • 4 κλων. μυρώνια
  • 4 κλων. άνηθο
  • 4 κλων. μάραθο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 25 λεπτά

Σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε τη γλυκιά πάπρικα και το αλάτι. Προσθέτουμε τις 2 φρέσκιες ντομάτες και αφού μαλακώσουν, βάζουμε τον πελτέ ντομάτας, σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μία βράση. Στη συνέχεια βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί, δύο ολόκληρες ντομάτες, χωρίς το κοτσάνι απλώνουμε στο ίδιο ταψί το φιλέτο γαύρου, το χυμό λεμονιού, το αλάτι, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας πάνω από το γαύρο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 3-4 λεπτά. Τρίβουμε τις πατάτες στον χοντρό τρίφτη, την ξεπλένουμε και τη στραγγίζουμε. Όταν ο γαύρος με τις ντομάτες ψηθούν, πολτοποιούμε στο μούλτι τις ψημένες ντομάτες μέχρι να γίνουν σάλτσα. Έπειτα βάζουμε τη σάλτσα σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε την τριμμένη πατάτα, το αλάτι και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά, μέχρι να δέσει. Σερβίρουμε το ριζότο πατάτας, προσθέτουμε από πάνω τον ψημένο γαύρο και γαρνίρουμε με μυρώνια, άνηθο και μάραθο.

https://youtu.be/LLCuW5-qJ0E

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
«Ριζότο» πατάτας με φιλέτο γαύρου TRATA & σάλτσα από ψητές ντομάτες
  • 1 συσκευασία φιλέτο γαύρου κατεψυγμένο TRATA ON ICE (400 γρ.)
  • 4 μεγάλες ντομάτες (2 σε φέτες και 2 ολόκληρες)
  • 1 κρεμμύδι κόκκινο μεγάλο σε φέτες
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 φλ. λευκό κρασί
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 3 πατάτες
  • 4 κλων. μυρώνια
  • 4 κλων. άνηθο
  • 4 κλων. μάραθο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι

Σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε τη γλυκιά πάπρικα και το αλάτι. Προσθέτουμε τις 2 φρέσκιες ντομάτες και αφού μαλακώσουν, βάζουμε τον πελτέ ντομάτας, σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μία βράση.
Στη συνέχεια βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί, δύο ολόκληρες ντομάτες, χωρίς το κοτσάνι απλώνουμε στο ίδιο ταψί το φιλέτο γαύρου, το χυμό λεμονιού, το αλάτι, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας πάνω από το γαύρο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 3-4 λεπτά.
Τρίβουμε τις πατάτες στον χοντρό τρίφτη, την ξεπλένουμε και τη στραγγίζουμε.
Όταν ο γαύρος με τις ντομάτες ψηθούν, πολτοποιούμε στο μούλτι τις ψημένες ντομάτες μέχρι να γίνουν σάλτσα. Έπειτα βάζουμε τη σάλτσα σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε την τριμμένη πατάτα, το αλάτι και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά, μέχρι να δέσει.
Σερβίρουμε το ριζότο πατάτας, προσθέτουμε από πάνω τον ψημένο γαύρο και γαρνίρουμε με μυρώνια, άνηθο και μάραθο.

https://youtu.be/LLCuW5-qJ0E

Χρόνος Προετοιμασίας: 25 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή