Ριζότο με καλαμάρια FLOKOS σε σάλτσα ούζου
    Υλικά
  • 1 κονσέρβα καλαμάρι Καλιφόρνιας FLOKOS (370γρ.) (για 4 άτομα χρειαζόμαστε δύο κονσέρβες)
  • 1 φινόκιο σε φέτες
  • ½ ποτήρι ούζο
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 150 γρ. τοματίνια (κομμένα στην μέση)
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • Ρύζι Αρμπόριο ή Καρολίνα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά

Ξεκινάμε κόβοντας το φινόκιο (εάν δεν έχουμε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κρεμμύδι). Βάζουμε στο τηγάνι αρκετό λάδι και σοτάρουμε το φινόκιο. Ψιλοκόβουμε 2 σκελίδες σκόρδο και κόβουμε τα τοματίνια μας στην μέση. Ρίχνουμε το ρύζι (κατά προτίμηση Αρμπάριο Ιταλικό ή Ελληνική καρολίνα) στο τηγάνι με το φινόκιο, ανακατεύουμε για λίγο και ρίχνουμε και το σκόρδο. Ανοίγουμε την κονσέρβα και στραγγίζουμε καλά τα καλαμάρια. Τα σοτάρουμε για λίγο με το ρύζι να πάρουν άρωμα, και στην συνέχεια τα σβήνουμε με ούζο. Μόλις το ούζο μας εξατμιστεί ρίχνουμε την ντομάτα και βάζουμε μέσα και τα τοματίνια. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και χαμηλώνουμε την φωτιά. Βάζουμε λίγο ζεστό νερό, αλάτι, πιπέρι και κλείνουμε το καπάκι. Αφήνουμε να ψηθεί για 15 λεπτά για να μην παραβράσει το ρύζι μας και είναι έτοιμο. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το αφήνουμε να τραβήξει τα ζουμιά του και να σφίξει. Αντί για μαϊντανό αν θέλουμε βάζουμε άνηθο. Μπορούμε να προσθέσουμε μια κουταλιά βούτυρο και ξύσμα λεμονιού.  

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Ριζότο με καλαμάρια FLOKOS σε σάλτσα ούζου
  • 1 κονσέρβα καλαμάρι Καλιφόρνιας FLOKOS (370γρ.) (για 4 άτομα χρειαζόμαστε δύο κονσέρβες)
  • 1 φινόκιο σε φέτες
  • ½ ποτήρι ούζο
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 150 γρ. τοματίνια (κομμένα στην μέση)
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • Ρύζι Αρμπόριο ή Καρολίνα

Ξεκινάμε κόβοντας το φινόκιο (εάν δεν έχουμε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κρεμμύδι). Βάζουμε στο τηγάνι αρκετό λάδι και σοτάρουμε το φινόκιο. Ψιλοκόβουμε 2 σκελίδες σκόρδο και κόβουμε τα τοματίνια μας στην μέση. Ρίχνουμε το ρύζι (κατά προτίμηση Αρμπάριο Ιταλικό ή Ελληνική καρολίνα) στο τηγάνι με το φινόκιο, ανακατεύουμε για λίγο και ρίχνουμε και το σκόρδο. Ανοίγουμε την κονσέρβα και στραγγίζουμε καλά τα καλαμάρια. Τα σοτάρουμε για λίγο με το ρύζι να πάρουν άρωμα, και στην συνέχεια τα σβήνουμε με ούζο. Μόλις το ούζο μας εξατμιστεί ρίχνουμε την ντομάτα και βάζουμε μέσα και τα τοματίνια. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και χαμηλώνουμε την φωτιά. Βάζουμε λίγο ζεστό νερό, αλάτι, πιπέρι και κλείνουμε το καπάκι. Αφήνουμε να ψηθεί για 15 λεπτά για να μην παραβράσει το ρύζι μας και είναι έτοιμο. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το αφήνουμε να τραβήξει τα ζουμιά του και να σφίξει. Αντί για μαϊντανό αν θέλουμε βάζουμε άνηθο. Μπορούμε να προσθέσουμε μια κουταλιά βούτυρο και ξύσμα λεμονιού.

 

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή