Πιλάφι με θράψαλο FLOKOS
    Υλικά
  • 2 συσκευασίες θράψαλο FLOKOS, καθαρισμένο και τεμαχισμένο σε άλμη (350 γρ. έκαστο)
  • 2 φλ. ρύζι καρολίνα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελ. Σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 μικρή φρέσκια ντομάτα τριμμένη
  • 1 κ.γ. μαραθόσπορο σπασμένο
  • ½ φλ. ούζο
  • ¾ φλ. ελαιόλαδο
  • 5 φλ. ζεστό νερό
  • ½ ματσ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • ½ ματσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Ξύσμα & χυμό από 1 λεμόνι
  • Αλάτι-πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 10’, Χρόνος μαγειρέματος: 20’

Σοτάρουμε σε ένα γουόκ με ελαιόλαδο το ξερό κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο και την πράσινη πιπεριά. Προσθέτουμε τον μαραθόσπορο σπασμένο, το θράψαλο στραγγισμένο, το ρύζι και σβήνουμε με το ούζο. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι την φρέσκια τριμμένη ντομάτα, το ζεστό νερό ανακατεύουμε και αφήνουμε το πιλάφι σε χαμηλή φωτιά να σιγομαγειρευτεί, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά του. Στο τέλος προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, τον άνηθο, τον μαϊντανό, τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε, πασπαλίζουμε με πιπέρι και σερβίρουμε. Για περισσότερες συνταγές με θράψαλο, κατεβάστε το e-book μας μ' ένα click εδώ!  

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Πιλάφι με θράψαλο FLOKOS
  • 2 συσκευασίες θράψαλο FLOKOS, καθαρισμένο και τεμαχισμένο σε άλμη (350 γρ. έκαστο)
  • 2 φλ. ρύζι καρολίνα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελ. Σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 μικρή φρέσκια ντομάτα τριμμένη
  • 1 κ.γ. μαραθόσπορο σπασμένο
  • ½ φλ. ούζο
  • ¾ φλ. ελαιόλαδο
  • 5 φλ. ζεστό νερό
  • ½ ματσ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • ½ ματσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Ξύσμα & χυμό από 1 λεμόνι
  • Αλάτι-πιπέρι

Σοτάρουμε σε ένα γουόκ με ελαιόλαδο το ξερό κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο και την πράσινη πιπεριά. Προσθέτουμε τον μαραθόσπορο σπασμένο, το θράψαλο στραγγισμένο, το ρύζι και σβήνουμε με το ούζο. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι την φρέσκια τριμμένη ντομάτα, το ζεστό νερό ανακατεύουμε και αφήνουμε το πιλάφι σε χαμηλή φωτιά να σιγομαγειρευτεί, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά του. Στο τέλος προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, τον άνηθο, τον μαϊντανό, τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε, πασπαλίζουμε με πιπέρι και σερβίρουμε.

Για περισσότερες συνταγές με θράψαλο, κατεβάστε το e-book μας μ’ ένα click εδώ!

 

Χρόνος Προετοιμασίας: 10’, Χρόνος μαγειρέματος: 20’
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή