Πικάντικος τόνος καπνιστός TRATA σε αρωματικό χούμους από λευκά φασόλια
    Υλικά
  • 1 συσκευασία τόνος καπνιστός πικάντικος
  • 400 γρ. λευκά φασόλια βρασμένα
  • 80 γρ. ταχίνι ολικής άλεσης
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια το χυμό τους
  • 10 γρ. κύμινο
  • 5 γρ. κάρι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Για το σερβρίρισμα:
  • Ντοματίνια, ραπανάκια
  • Πίτες
  • Μαύρο σουσάμι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά

Περνάμε τα φασόλια, το ταχίνι, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και τα μπαχαρικά από το μούλτι μέχρι να έχουμε μία σφιχτή πάστα. Διορθώνουμε την πυκνότητα με λίγο κρύο νερό και τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε τις πίτες στο γκριλ ή στην τοστιέρα και κόβουμε σε τριγωνάκια. Σερβίρουμε το χούμους με τα λαχανικά και τον καπνιστό τόνο στην κορυφή. Tips! Στην αγορά μπορούμε να βρούμε έτοιμα φασόλια, βρασμένα. Μπορούμε βέβαια να βράσουμε τα δικά μας και να τα φυλάξουμε στο ψυγείο μέχρι να τα χρειαστούμε. Τα λευκά φασόλια τα αφήνουμε να φουσκώσουν σε κρύο νερό, αλλάζουμε νερό και τα βράζουμε με ένα φύλλο δάφνης και ένα κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Πικάντικος τόνος καπνιστός TRATA σε αρωματικό χούμους από λευκά φασόλια
  • 1 συσκευασία τόνος καπνιστός πικάντικος
  • 400 γρ. λευκά φασόλια βρασμένα
  • 80 γρ. ταχίνι ολικής άλεσης
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια το χυμό τους
  • 10 γρ. κύμινο
  • 5 γρ. κάρι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Για το σερβρίρισμα:
  • Ντοματίνια, ραπανάκια
  • Πίτες
  • Μαύρο σουσάμι

Περνάμε τα φασόλια, το ταχίνι, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και τα μπαχαρικά από το μούλτι μέχρι να έχουμε μία σφιχτή πάστα. Διορθώνουμε την πυκνότητα με λίγο κρύο νερό και τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε τις πίτες στο γκριλ ή στην τοστιέρα και κόβουμε σε τριγωνάκια. Σερβίρουμε το χούμους με τα λαχανικά και τον καπνιστό τόνο στην κορυφή.

Tips!
Στην αγορά μπορούμε να βρούμε έτοιμα φασόλια, βρασμένα. Μπορούμε βέβαια να βράσουμε τα δικά μας και να τα φυλάξουμε στο ψυγείο μέχρι να τα χρειαστούμε. Τα λευκά φασόλια τα αφήνουμε να φουσκώσουν σε κρύο νερό, αλλάζουμε νερό και τα βράζουμε με ένα φύλλο δάφνης και ένα κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια.

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή