Πικάντικα φιλέτα γαύρου TRATA on ice με πουρέ πράσου
    Υλικά
  • 1 συσκευασία φρεσκοκατεψυγμένων φιλέτων γαύρου Αιγαίου TRATA on ice (400 γρ.)
  • 50 γρ. πάστα ντομάτας
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 σκόρδο
  • 10 γρ. ρίγανη ξερή
  • 10 γρ. πάπρικα καπνιστή
  • Για τον πουρέ:
  • 400 γρ. πράσα
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. πατάτες
  • 100 γρ. σέλινο, τα φύλλα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 λίτρο ζεστό νερό
  • Αλάτι και πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 40 λεπτά

Αφήνουμε το γαύρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 °C. Στο μούλτι βάζουμε την πάστα ντομάτας, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη ρίγανη και την πάπρικα. Αλέθουμε σε μία σφιχτή πάστα και ανακατεύουμε με το γαύρο. Στρώνουμε μία λαδόκολλα και απλώνουμε το γαύρο. Ψήνουμε για 12 περίπου λεπτά, μέχρι ο γαύρος να γίνει τραγανός. Παράλληλα ετοιμάζουμε τον πουρέ λαχανικών. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους. Πλένουμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες τα πράσα. Ψιλοκόβουμε το σέλινο και το κρεμμύδι. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα πράσα και το κρεμμύδι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και νερό αρκετό να τα σκεπάζει δύο φορές. Αλατίζουμε και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι τα πράσα να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις πατάτες και το υπόλοιπο νερό και βράζουμε για ακόμη 10΄μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σέλινο. Με μία κουτάλα βγάζουμε τα λαχανικά και τα κάνουμε πουρέ. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το νερό που βράσαμε για να δώσουμε την επιθυμητή πυκνότητα. Σερβίρουμε με τον πικάντικο γαύρο.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Πικάντικα φιλέτα γαύρου TRATA on ice με πουρέ πράσου
  • 1 συσκευασία φρεσκοκατεψυγμένων φιλέτων γαύρου Αιγαίου TRATA on ice (400 γρ.)
  • 50 γρ. πάστα ντομάτας
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 σκόρδο
  • 10 γρ. ρίγανη ξερή
  • 10 γρ. πάπρικα καπνιστή
  • Για τον πουρέ:
  • 400 γρ. πράσα
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. πατάτες
  • 100 γρ. σέλινο, τα φύλλα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 λίτρο ζεστό νερό
  • Αλάτι και πιπέρι

Αφήνουμε το γαύρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 °C. Στο μούλτι βάζουμε την πάστα ντομάτας, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη ρίγανη και την πάπρικα. Αλέθουμε σε μία σφιχτή πάστα και ανακατεύουμε με το γαύρο. Στρώνουμε μία λαδόκολλα και απλώνουμε το γαύρο. Ψήνουμε για 12 περίπου λεπτά, μέχρι ο γαύρος να γίνει τραγανός. Παράλληλα ετοιμάζουμε τον πουρέ λαχανικών. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους. Πλένουμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες τα πράσα. Ψιλοκόβουμε το σέλινο και το κρεμμύδι. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα πράσα και το κρεμμύδι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και νερό αρκετό να τα σκεπάζει δύο φορές. Αλατίζουμε και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι τα πράσα να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις πατάτες και το υπόλοιπο νερό και βράζουμε για ακόμη 10΄μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σέλινο. Με μία κουτάλα βγάζουμε τα λαχανικά και τα κάνουμε πουρέ. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το νερό που βράσαμε για να δώσουμε την επιθυμητή πυκνότητα. Σερβίρουμε με τον πικάντικο γαύρο.

Χρόνος Προετοιμασίας: 40 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή